Hirdetés

Tuningrekorddal dominál a Corsair

A Corsair bejelentette, hogy megdöntötték a DDR3 szabványú memóriákra vonatkozó órajelrekordot, melyhez egy 1 GB-os kapacitású, Dominator GT CMGTX6 modult használtak fel. A 2010 augusztusában debütált termék korábban már elérte az effektív 2976 MHz-es órajelet, ami nagyszerű eredmény, de a vállalat már akkor is jelezte, hogy a memóriában több van, csak a felhasznált processzor memóriavezérlője korlátozza ezt. Októberben azonban megjelent az AMD FX-8150-es processzora, mely minden szempontból nagyon agresszíven tuningolható, és a memóriavezérlője is túlmutatott a korábbi fejlesztéseknél.

A behűtött masina
A behűtött masina [+]

A Corsair be is szerzett egy FX-8150-es processzort, melyhez egy ASUS Crosshair V Formula alaplapot társítottak, és újra előkerült az 1 GB-os kapacitású Dominator GT CMGTX6 jelzésű memóriamodul is. A fejlettebb memóriavezérlőnek köszönhetően sikerült 3467,8 MHz-re kalibrálni az effektív memória-órajelet, mindezt CL 11-13-13-31-es időzítés mellett. Ezzel természetesen új rekord született. A hitelesített eredmény az alábbi oldalon található meg. Jake Crimmins, a Corsair blogjában számolt be a részletekről.

A hűtésről természetesen folyékony nitrogén gondoskodott, így otthoni körülmények között nehezem reprodukálható ez az eredmény, de mindenképpen gratulálhatunk a vállalatnak, hiszen elérték minden idők legmagasabb memória-órajelét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés