Hirdetés

A Kingston memóriája újra megdöntötte a tuning világrekordot

A memóriamodulok tuningolása és az elért eredmények világranglistája talán nem akkora presztízskérdés, mint a processzorok esetében, de azért itt is nagy harc folyik, főleg a gyártók között, mert marketing szempontból igen jól hangzik a világ leggyorsabb memóriáját előállítójaként tetszelegni. Az utóbbi időben főleg a Corsair és a Kingston pörgött rá a témára, szinte hetente cserélnek helyet a dobogó felső fokán. A jelentős áttörést az AMD FX-8150-es processzorának őszi debütálása hozta el, elődeinél lényegesen stabilabb és tuningbarátabb memóriavezérlője újabb távlatokat nyitott meg.


[+]

Alig két hete számoltunk be a Corsair eredményéről, miszerint egy 1 GB-os Dominator GT CMGTX6 DDR3 modullal sikerült elérni az effektív 3467,8 MHz-es órajelet, azóta sikerült ezt december 3-án megjavítani 3492,6 MHz-cel 11-13-13-31-es időzítés mellett. Az őrületnek azonban nincs vége, rá egy napra a Kingston visszavette a stafétát, és jelenleg ők számítanak a leggyorsabbnak 3600,2 MHz-el (11-13-13-31). Ezt egy szintén 1 GB-os HyperX 1T DDR3 modullal sikerült megoldani, az ASUS ROG Crosshair V Formula alaplapban itt is az AMD FX-8150 processzor szorgoskodott mellette.


[+]

A rekordot ezúttal egy román fiatalember, Matose döntötte meg, természetesen a memóriát és a CPU-t is folyékony nitrogénnel hűtve, ezekben a magasságokban más nem nagyon jöhet szóba. Kíváncsian várjuk, hogy vajon sikerül-e megduplázni a 1866 MHz-es referencia órajelet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés