Computex 2023: zsebrevágható Zotac mini PC, szilárdtestalapú hűtéssel

A 7 wattos Intel Core i3 chippel és NVMe SSD-vel szerelt, 0,18 literes térfogatú megoldás a kompakt eszközök új nemzedékének első képviselője.

A Zotac computexes standjánál egy érdekes minigépbe botlottunk bele, ami a Frore Systems ventilátor nélküli aktív hűtését, az AirJetet használja, melyről még január végén cikkeztünk.


[+]

A Zbox Pico PI430AJ nevű masina két 5,25 wattos AirJet Mini modult kapott, amik közvetlenül a processzor, illetve az azt kiszolgáló komponensek felett nyertek elhelyezést egy rézbordázaton, és ennek eredményeképp a tervezők bátran implementálhatták az Intel UHD Graphics IGP-vel megfejelt, 8 magos/8 szálas Intel Core i3-N300 CPU-t, amely 8 (vagy a későbbiekben 16) GB-nyi  leforrasztott LPDDR5 memóriával hátországában egészen 3,8 GHz-ig skálázódik.


[+]

Az újfajta konstrukció lehetővé tette, hogy a csöppség búcsút intsen a Pico termékcsaládra jellemző eMMC flash tárhelynek, és egy PCI Express interfésszel dolgozó, 22 x 80 mm-es M.2 SSD-t állítson annak helyére, noha a legfeljebb 1 TB-os háttérárról nekünk kell gondoskodnunk  mindenesetre az integrált micro SD/SDHC/SDXC kártyaolvasó alapból benne van a csomagban.


[+]

A hálózathoz Wi-Fi 6/Bluetooth 5.2 egység, valamint gigabites Ethernet segítségével csatlakozhatunk, és a Windows 11-gyel baráti viszonyt ápoló, VESA felfogatással rendelkező vas készülékházát körbejárva egy 1.4-es DisplayPortot, egy HDMI 2.0 kimenetet, egy videojelet továbbító USB 3.2 Gen 2 Type-C kaput, két USB 3.2 Gen2 Type-A konnektort, továbbá egy 3,5 mm-es audio jacket vehetünk jegyzékbe.

A transzparens alsó burkolatnak hála jól látszik a két AirJet Mini modul
A transzparens alsó burkolatnak hála jól látszik a két AirJet Mini modul [+]

A két cég egyelőre még a helytakarékos hűtőrendszer optimalizációján munkálkodik, és ha minden klappolni fog, a negyedik negyedév folyamán találkozhatunk majd először az üzletek polcain az 500 dollárra taksált aprósággal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés