Computex 2019: kitett magáért az InWin

A cég ezúttal nem csak a limitált szériás, milliós házakra koncentrált, de egy ötletes és olcsó megoldást is szállított.

Már hagyomány, hogy az InWin mindig hoz valami limitált szériás, inkább szobornak elképzelt számítógépházat a Computexre, amelynek pontos árát úgysem érdemes megkérdezni. Ezt a hagyományt teljesen persze most sem rúgták fel, hiszen itt van a Yong nevű ház, amely 3D nyomtatással, fémből készül (valószínűleg SLS módszerrel, legalábbis tapintásra úgy tűnt), és hetente csak két darabot tudnak gyártani belőle. Az ár természetesen érdektelen is ebben az esetben, már csak azért is, mert a harmadik negyedévre becsült érkezés miatt ezt nem is tudják pontosan – annyi biztos, hogy több ezer dollárról beszélünk.


[+]

A magyarul egyébként selyemgubónak, bábnak fordítható nevű ház többféle alakban és színben is rendelhető lesz. A külső „burkolat” két csavarral van összeszerelve, ha ezeket kinyitjuk, akkor férünk hozzá a belső, hagyományosnak mondható kerethez, amelybe egy E-ATX alaplapot is lehet pakolni.


[+]

A VGA normál és függőleges elrendezésben is beépíthető, az utóbbihoz szükséges riser kártyát az InWin gavallér módon mellékeli is a csomaghoz. Ez a grafikus kártya egyébként legfeljebb 340 mm hosszú lehet, CPU-hűtőnél pedig 170 mm a limit. A portokban nem túl gazdag a kínálat, két USB Type-A és egy Type-C kivezetést kapunk, az előbbieket 5, az utóbbit 10 Gbps-os sebességgel, illetve két analóg hangcsatlakozó is rendelkezésre áll. Hűtésről három 12 cm-es ventilátor (vagy egy 360 mm-es radiátor) gondoskodhat, ez felülre kerül. Adattárolókat két fiókba pakolhatunk, ezek 3,5 és 2,5 hüvelykes egységek fogadására is képesek.


[+]

A legdrágább után álljon most itt a legolcsóbb: bár ára ennek sincs, de a szintén harmadik negyedévre tervezett Alice névre keresztelt megoldással egészen más szegmensre lőne a gyártó. Az Aliz Csodaországban főhőséről elkeresztelt egység alapja egy fröccsöntött ABS váz, amely több színben is készülhet, erre pedig egy szövet „burkolat” kerül, amely szintén többféle mintázatú lehet, de tulajdonképpen otthon is elkészíthető.

Az ATX-es vagy kisebb alaplapok fogadására képes váz alulról szinte nyitott, felülre pedig egy távtartós lemez kerül, így a szellőzés alapvetően jól megoldható, a természetes légáramlást pedig három 120 mm-es ventilátorral segíthetjük.


[+]

Persze az InWin nem csak különleges, de hagyományosabb házakat is gyárt. Ilyen például az InWin 309, amelynek elején 144 darab RGB LED világít, de ez egyébként nem újdonság. Ezek segítségével ábrákat, adatokat írathatunk ki, vagy szimplán csak szinkronizálhatjuk az alaplapi vezérlővel. Az idei újdonságot az USB 3.1 konnektor megjelenése jelenti.

Valamivel frissebb, de még mindig nem új ház a 928, amely a prémium kategóriát képviseli, hajlított alumínium lemezekből álló, csavarozott burkolatával. A méretes gépház 14x14-es alaplapokat is elnyel, és két tápegység is szerelhető bele extra teljesítményigény kiszolgálásához.


[+]

A Computex örömére most ez kapott egy kisebb testvért, 925 néven – ez a harmadik negyedévben kerül piacra, és a monstrum 928-hoz képest jóval közönségesebb specifikációkkal bír, azaz ATX alaplapot, hét bővítőkártyát, két 3,5 és három 2,5 hüvelykes meghajtót, valamint összesen kilenc 120 mm-es ventilátort pakolhatunk bele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés