Computex 2017: a fa lesz az új edzett üveg az In Winnél

A cég az elsők között kezdte használni az edzett üveget, de most új irányba kell mozdulnia, ha szeretne egyedi maradni.

Az In Win standja hagyományosan az a hely, ahol moddolás nélkül is szürreális házakkal lehet találkozni, néha olyan árakon, hogy az ember hirtelen levegőt sem képes venni. Ez idén sem volt másképp, annak ellenére sem, hogy például a méregdrága tòu 2.0-t korábban már bemutatták, így ezt nem nevezhettük újdonságnak.


[+]

Ami viszont az, az ez fenti képen látható, Winbot nevű gömb, amely nem egyszerűen csak egy teljesen értelmetlen és helykihasználás szempontjából az egyik legrosszabb alakú ház, hanem egy motorokkal nyitható-zárható, sőt, függőleges tengelye körül is forgatható eszköz. Ez utóbbi funkciójának a standon az volt az értelme, hogy az Amazon Alexával összekötve a számítógép képes lett arra, hogy felismerve tulajdonosát, mindig arra forduljon, amerre az tartózkodik, reagáljon gesztusokra és parancsokra, stb. Ennek értelmét, illetve a lehetséges buktatók listáját most ne firtassuk, azt a standon is elismerték, hogy itt tulajdonképpen egy abszolút limitált szériában készülő darabról van szó, amelyet alighanem kiállításokra kérhetnek majd kölcsön, és ára is dollárezrekben lesz mérhető.


[+]

A valódi újdonságok esetében a legfontosabb, hogy az edzett üveg – amely a gyártó nagy kedvence, és amelyet elsők között kezdtek használni – mellett megjelent a fa is. Erre azért volt szükség, mert a piacon ma már egyáltalán nem különleges anyag az üveg, kellett tehát valami, amivel ismét kitűnhetnek a tömegből. Ilyen, részben fával burkolt újdonság például a GamingCube A1, amely egy mini-ITX házak fogadására felkészített példány, fa tetővel, és alumínium illetve üveg oldallal.


[+]

Ennek nagyobb, ATX méretű testvére a 806, ez a fehér helyett fekete festést kapott, a rétegelt falemez pedig nemcsak a tetejét borítja, hanem szinte teljesen körbe is öleli a házat. Ahogy a képeken is látszik, bőven van hely a vízhűtés radiátorának (az In Win a standon az EKWB-vel működött együtt), és a kötelező LED-ek sem hiányoznak.


[+]

Az alsóbb kategóriába érkezik a 101c, 301c és 305 trió, melyek közül a 301c a legegyszerűbb: egy szimpla miditoronyról van szó, fa és egyéb trükkök nélkül, de azért az előlapi portok körül világítással. A 101c egy kicsit extrább változat, amibe már RGB is került, míg a 305 már fát is kapott.

Ami a megjelenéseket és árakat illeti, a Winbotról már volt szó, az A1, illetve a 806 az év vége felé érkezhet, egyelőre ismeretlen áron. A 101c, 301c esetében nyár végét ígértek, rendre 90 és 80 dollárral, míg a 305 esetében még nem ismert sem a megjelenés, sem az ár.


[+]

Végül egy sor új ventilátort is kiállítottak a standon, ezek a Polaris és Mars névre hallgatnak. Mindketttő 120  x 120 x 25 mm-es, de amíg a Polaris hagyományosan rögzíthető egy fix pozícióban, addig a Mars egy csuklós megoldásnak köszönhetően szabadon állítható. Egyébként  a Polarisból van „sima” és RGB hátterű változat is. Kerete rezgéscsillapított, maximális, 1280 rpm fordulatszámon pedig 43,3 cfm-nyi levegőszállításra képes. A Mars esetében a fordulatszám nő, eléri az 1400 rpm-et is, légszállítása viszont „mindössze” 40 CFM.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés