Computex 2018: Streacomnál jártunk, leesett az állunk

A már korábban bejelentett, és élőben igen csinos DA2 mellett egy Canvas Case-nek nevezett ötletes koncepció is előkerült.

Hirdetés

Idén is ellátogattunk az alumíniumimádatáról ismert Streacomhoz, akiknél élőben is megtekinthettük a Computex előtt már bejelentett DA2 házat. A Mini-ITX alaplapokhoz készült, elegáns és drága házról korábban már megírtunk mindent, így csak annyit emelnénk most ki, hogy az kivitelezés a valóságban is hozza azt a szintet, amit kell.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ahogy a képeken is látszik, a 17,5 literes házba némi gondolkodás után egész sok hardver bezsúfolható, az már más kérdés, hogy a szellőzésre igencsak oda kell figyelni. Ami a jövőbeli terveket illeti, a gyártó gondolkozik egy passzív hűtést kínáló, hűtőbordás oldalfallal szerelt változaton is a néma konfigurációra vágyók igényeit szem előtt tartva. Ez egyébként oldalanként körülbelül 65 watt elvezetésére képes, tehát egy átlagos mini PC-vel várhatóan még gond nélkül meg is birkózik. A Streacom egyébként a normál DA2 esetében kísérletezik edzett üveg oldalfallal is, ezt mágnesek tartanák a helyén, nem lennének tehát kiálló csavarok.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A kiállítótér harmadik szereplője volt azonban a legérdekesebb: ez a Canvas névre hallgató koncepció, amely gyakorlatilag egy acéllemez, igényes, alumíniumból készült kerettel és lábakkal. Erre a fémlemezre mágneses talpakkal rögzíthetjük a különböző komponenseket, amelyekből aztán a különböző kábelek varázsolnak majd kész gépet.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az egyelőre kétféle méretben elkészített Canvas persze annyira koncepció még, hogy a Streacom és a Maveric nevű kanadai startup közös gyermeke még saját közösségi finanszírozási kampánnyal sem rendelkezik, ez is csak akkor indul el, ha úgy ítélik meg, hogy elegendő érdeklődés mutatkozik a „ház” iránt.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Bár első ránézésre nem tűnik túl életképesnek a termék, valójában elég jól használható, és a megfelelő kábelezéssel nagyon érdekes PC-ket lehet a segítségével építeni. Hogy aztán a valóságban is így lesz-e, egyelőre nem tudni.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés