Computex 2016: új monitorokkal kényezteti a szemet az ASUS

A Computexre időzítve több új monitorral is előrukkolt az ASUS. A tegnapi napon egy játékra kihegyezett ROG PG258Q kijelzővel rukkoltak elő, ma viszont a hagyományosnak tekinthető felhasználásra szánt modellekkel lehetett megismerkedni, melyek árával kapcsolatosan sajnos egyelőre a sötétben kell tapogatóznunk,

ASUS Designo MX34VQ ASUS Designo MX34VQ
ASUS Designo MX34VQ [+]

Elsőként a dizájnra és minőségi kivitelre, keskeny kávás megjelenésre kihegyezett Designo család friss tagjával kerültünk kontaktusba. Az MX34VQ elsőként kapott a családban hajlított kijelzőt, ami a típusszámnak megfelelően 34 hüvelykes, felbontása pedig 3440x1440, természetesen széles betekintési szögű panelen. Bár a család eddig tagjaihoz hasonlóan az állvány limitált állítási lehetőséget kínál, a felszereltség viszont annál jobb. Egyrészt két darab 8 wattos Harman/Kardon hangszórót szereltek bele, másrészt a talpába egy vezeték nélküli Qi töltőt rejtettek el, így az ezzel kompatibilis mobil eszközöket elég ráhelyezni, és máris működik a töltés.

ASUS Designo MX27UC
ASUS Designo MX27UC [+]

Szintén a Designo családot gyarapítja az MX27UC, de hagyományos "flat" panellel, Qi töltés nélkül. Ez a modell valójában a korábbi MX27 továbbfejlesztett kiadása, aminek keretén belül 4K felbontású, 100%-os sRGB színtérlefedettséget kínáló IPS panelt kapott, illetve a Type-C csatlakozóra is futotta, mely USB 3.1-es adatátvitel mellett támogatja a Power Delivery-t és a DisplayPort Alt módot is. A hangzást illetően maradtak a korábban licencelt kétszer háromwattos Bang&Olufsen IcePower megoldásnál.

ASUS ProArt 5K
ASUS ProArt 5K [+]

A professzionális vonalat sem hanyagolták, így a ProArt sorozat egy 32 hüvelykes, 5K (5120x2880 képpont) felbontású modellel bővül. Ami a színteret illeti, 100% Rec. 709, 99,5% Adobe RGB, 95% DCI-P3, 84% Rec. 2020-ról tettek említést, amit megfejeltek hardveres kalibrálási lehetőséggel, sőt egyes régiókban a kalibrátort is mellékelik majd magához a monitorhoz. A minden irányban állítható kijelző alap, és a csatlakozók oldaláról sem kell szégyenkeznie, hiszen DisplayPort 1.3 mellé felkerül a HDMI 2.0 is. Mindezt egy ötportos USB 3.0-s hubbal és egy 9 az 1-ben kártyaolvasóval koronázzák meg, egyelőre ismeretlen áron.

ASUS ZenView
ASUS ZenView [+]

Végül a sort egy újabb hordozható, USB-s tápellátással és adatátvitellel büszkélkedő kijelző, a ZenView zárja. Az egyelőre még szabadalmaztatás alatt álló termék különlegessége a felsoroltakon túl, hogy mellékelnek hozzá egy puha tokot, ami nem csak védi a kijelzőt, hanem támasztékként is szolgál. További opciós lehetőség a kitámasztásra egyébként a jobb alsó sarokba fúrt lyuk, amin egy tollat, ceruzát átfűzve is azonnali kitámasztási lehetőséget kapunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés