Computex 2016: nyakig merültünk a DeepCool házakba és hűtőkbe

Több újdonsággal is készült a gyártó, amelyek többsége nem éppen az olcsóságáról lesz híres.

A DeepCool nevét talán senkinek sem kell már bemutatni, hiszen a cég Magyarországon egy ideje jelen van saját, illetve Game Storm márkanév alatt futó termékeivel, jellemzően házaival, hűtőivel, ventilátoraival. Most is ezekben a termékcsoportokban újítottak, így elsőként a Captain sorozatú kompakt vízhűtő továbbfejlesztett, EX nevet viselő variánsával találkozhattunk a standon.

DeepCool Captain EX White
DeepCool Captain EX White [+]

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem teljesen friss eresztés, hiszen a cég már az előző hónap elején hírt adott róla, de a mostani alkalom az első, hogy látni lehet. Természetesen nem csak a képen látható fehérben, hanem feketében is kapható lesz, de nyilván a fehéret még mindig különlegesnek tartják, ezért mutogatják ezt előszeretettel. Maga az EX egyébként az első sorozathoz képest főként abban változott, hogy a teljesítményét feljebb tornászták, így a ventilátorból elég kisebb fordulatszámút, ezáltal halkabbat beépíteni. A fehér modell kétféle, 120 és 240 mm-es radiátormérettel lesz elérhető 85 és 115 dolláros áron, míg a feketéből lesz 360 milliméteres is.

DeepCool MF360:


DeepCool MF360 [+]

Ha már ventilátor, akkor az MF360 mellett nem lehet szó nélkül elmenni, külseje ugyanis nem szokványos, ráadásul kerete fémből van. Az MF, azaz a Magic Fan specifikációiról egyelőre nem sokat tudunk meg, de a gyártó természetesen elismerően nyilatkozik róla. Külön kiemelték persze a testreszabható RGB világítást, amit akár mobilról is lehet majd variálni egy alkalmazás segítségével. Mindez persze nem lesz olcsó, előreláthatólag 70 dollárt kóstál majd belőle egy darab.

DeepCool Neptwin RGB:


DeepCool Neptwin [+]

Az MF360 nem csak házhűtőként állja meg a helyét, hanem az új Neptwin RGB processzorhűtő is ezt kapja meg. Maga a termék egyébként nem teljesen a piacon lévő Neptwinre épül, hanem annak egy frissített kiadására. Jól láthatóan hozzányúltak a lamellákhoz, de technikai specifikációk híján nehéz lenne bármit is jósolni a teljesítményével kapcsolatosan. A megjelenési időpont és az ár egyelőre szintén kérdéses.

DeepCool Genome: E ház kapcsán nem szeretnénk sokat spoilerezni, ugyanis már a szerkesztőségünkben van, így hamarosan lesz róla teszt. Jól láthatóan a cég a gyárilag beépített kompakt vízhűtést célozta meg itt is, amit 360 milliméteres radiátorral tettek teljessé. Az előlapon közszemlére tették a dupla hélix csövezést valamint a folyadékot, amit egy kis hangulatfénnyel dobnak fel, ami természetesen kikapcsolható. További extraként még a 90 fokkal elforgatott VGA behelyezési opciót említenénk meg, amihez persze külön kiegészítőre van szükség.

DeepCool Genome DeepCool Genome DeepCool Genome
DeepCool Genome [+]

DeepCool Genome ROG Certified DeepCool Genome ROG Certified DeepCool Genome ROG Certified

DeepCool Genome ROG Certified DeepCool Genome ROG Certified
DeepCool Genome ROG Certified [+]

Az itt kiállított darabokon felül lesz más színkombináció is, illetve a piros-fekete modell az ASUS ROG program szerint készült, így egyrészt a Gamer Storm családba tartozik majd, és ellátták a ROG Certification minősítéssel. Ennek a modellnek további extrája az RGB világítás, aminek színét és effektjeit a mellékelt távirányítóval ízlés szerint lehet módosítani.

DeepCool New Ark:

A Genome alapjaira épül a New Ark nevű fejlesztés is, de ez is Gamer Storm égisze alatt jelenik meg majd 350 dolláros áron. Ez a ház főként azok számára lehet majd opció, akiknek a Genome tudása ugyan tetszik, de a külső terén valami letisztultabbra, minőségibbre vágynak. Ez utóbbiakról az alumíniumborítás gondoskodik majd, és a vízhűtés csövezését is szolidabbra vették valamivel, bár tény, hogy a folyadék által megtett út sokkal hosszabb lett, hogy a csöveket több helyen láthatóvá tegyék.

DeepCool New Ark DeepCool New Ark DeepCool New Ark

DeepCool New Ark DeepCool New Ark DeepCool New Ark
DeepCool New Ark [+]

Belsején is változtattak a Genome-hoz képest, noha a függőlegesen behelyezhető VGA-ra vonatkozó opciót megtartották, de a vízhűtés radiátorát egy átlátszó légcsatornába helyezték. Azt pedig már csak mellékesen említenénk meg, hogy a változtatható RGB világítás a New Arkból sem hiányzik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés