Computex 2014: új Kingston és HyperX termékek

Hirdetés

A Kingston egy viszonylag nagy show keretein belül tette szemlére legújabb termékeit, amire szokás szerint most is kíváncsiak voltunk. Mint arról néhányan már valószínűleg tudnak, a közelmúltban különálló márkává avanzsálódott a HyperX, de mivel gyakorlatilag továbbra is azonos tulajdonosi körhöz tartozik a két név, így egy esemény keretein belül mutatták be az azok alá besorakozó termékeket.


[+]

A legújabb SandForce vezérlőre épülő HyperX Predator SSD egy kezdetleges verzióját már a CES-en is szemügyre vehettük. A tároló továbbra is fejlesztés alatt áll, és a helyszínen tartózkodó képviselő szerint a következő CES-en (2015. január) már a végleges verziót is kézbe vehetjük. Az SSD Toshiba MLC NAND-ot fog alkalmazni, és 1,8 GB/s-os olvasási és írási értékekre lesz képes. A ragadozóra 240, 480, 960 GB-os, valamint 1,92 TB-os kapacitással számíthatunk, mely első körben a standard AHCI SATA protokollt fogja alkalmazni az adatkommunikációhoz, de később egy firmware-frissítés keretein belül az NVMe protokoll támogatása is elérhetővé válik, mely elsősorban teljesítmény szempontjából lesz kedvezőbb.


[+]

Egy érdekes M.2 formátumú SSD-nek ígérkezik a prototípus stádiumban lévő, Marvell 88SS9293 vezérlőjére épülő HyperX modell, ami az arra felkészített alaplapban képes lesz akár 4 darab PCIe sáv kiaknázására is. Erre jelenleg csak az ASRock Z97 Extreme6 modell képes, de az utolsó negyedévben várható megjelenésig jó eséllyel más gyártó is előrukkol ilyen megoldással.


[+]

A közeljövőben Kingston márkanév alatt fog befutni az SSDNow V310, de első körben ugyan csupán egyetlen, 960 GB-os kapacitásban lesz elérhető. A vezérlő szerepét a Phison 3108-S8-as megoldása fogj betölteni, a NAND chipek pedig a Toshiba műhelyéből várhatóak.


[+]

Fury memóriákat már láttunk a CES-en, most pedig a HyperX márkanév alatt itt a Fury SSD. A meghajtó a jól bevált SandForce SF-2281 kontrollerre épül, ami Micron (IMFT L85) NAND chipeket vezérel. A belépőszintű HyperX Fury 120 és 240 GB-os verzióban kerül a polcokra.


[+]

Szintén a Phison 3108-S8 chip vezérli a HyperX M.2 formátumú, de még SATA felületet alkalmazó SSD-jét. A kis NYÁK-on Toshiba 19 nanométeres NAND chipek kaptak helyet, ezek összkapacitása 120 GB.


[+]

Az SSD-ken felül egy új Kingston multifunkciós mobil kiegészítő, HyperX Fury pendrive, Kingston USB 3.0-s kártyaolvasó, és DataTraveler pendrive is előkerült.


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés