Hirdetés

Computex 2013: Temash SoC APU-ra épülő tablet a Gigabyte-tól

A Gigabyte az első cég, amely épít az AMD korábban bemutatott Temash SoC APU-jára, amit a Windows 8-as tabletre éhező felhasználóbázis nagyon várt már. Az AMD tabletplatformjának képességeiről több oldalt is írtunk az alábbi cikkben, így ezeket most nem részletezzük újból.

A Gigabyte az AMD A4-1200-as APU-t választotta, mely két darab 1 GHz-en üzemelő Jaguar CPU-magot használ, míg az IGP szerepét egy 128 shader részelemből álló GCN architektúrára épülő, 225 MHz-en ketyegő Radeon HD 8180-as megoldás tölti be. A lapka 3,9 wattos TDP osztályba tartozik, így passzív hűtés mellett dolgozik a fedél alatt. A rendszermemória kapacitása alapfelszereltség mellett 2 GB, de opcionálisan 8 GB is kérhető, továbbá az 500 GB-os HDD is lecserélhető 256 GB-os SSD-re némi felár ellenében, de ha fontosabb a tárhely mérete, akkor 1 TB-os merevlemez is választható.

A 10,1 colos, LED-es háttérvilágítású kapacitív érintőkijelző 1366x768 pixel megjelenítésére képes, emellett a tableten megtalálhatók a szokásos interfészek is, amelyeket a Wi-Fi, a Bluetooth és a 3G modem is kiegészít. Fontos megemlíteni az előlapi webkamerát, ami a megszokott szerepe mellett elengedhetetlenül szükséges az AMD Elite szoftvercsomagjában található programok működéséhez, így a Gigabyte S10A-val a felhasználó szimplán az arcának felismertetésével bejelentkezhet a különböző weboldalakra, emellett lehetséges a termék vezérlése gesztusokkal is, hiszen a Temash SoC APU képes a mozgás felismerésére. Az akkumulátor kapacitása nem ismert, de a Gigabyte mérése szerint terhelés nélkül a 14 órás üzemidő is elérhető. Opcionális kiegészítő még a védőtokként is funkcionáló billentyűzetes dokkoló, utóbbiban egy extra akkumulátor is lapul.

Az előtelepített operációs rendszer természetesen a Windows 8 lesz, ami mellé jár az Office Home 2013. A Gigabyte egyelőre nem mondott árat az S10A-ra, de a hírek szerint nagyjából 600 dollár körül lesz az alapkiépítés.

Előzmények

Hirdetés