Coby olcsó ICS tabletek az Egyesült Államokból

A Coby név minden bizonnyal nem cseng túl ismerősen a legtöbb hazai vásárlónak, pedig most igen nagy lendülettel vetették bele magukat a belépőszintű tabletek világába. Már a januárban megtartott CES alkalmával is bejelentették, hogy nem kevesebb mint 6 új modellt készülnek bedobni a köztudatba, ebből kettő hivatalosan most rajtolt el.

Coby MID7042
Coby MID7042 [+]

A 6 variáns érdekessége, hogy hardveresen nagyon hasonlóak, lényegében csupán a képernyő méretében és felbontásában térnek el egymástól. Mindegyikben egy szimplamagos, 1 GHz-es Cortex A8 SoC ketyeg 1 GB memória társaságában, az adatok tárolására a 7 és a 8 hüvelykes modell esetében 4 GB, a nagyobbakban 8 GB áll rendelkezésre. Ez utóbbi szerencsére microSD memóriakártyával szabadon bővíthető, az eszközök maximum 32 GB-os egységeket kezelnek. A fedélzetükön USB és HDMI port, fejhallgató kimenet és beépített hangszóró, valamint egy 0,3 MP-es, vagyis VGA felbontású kamera is található. Bluetooth-t nem említenek a specifikációk, de Wi-Fi modul mindegyikbe került.

Coby MID9742
Coby MID9742 [+]

A különbségekre koncentrálva, a két rajtoló termék közül a kisebbik a Coby MID7042, amely 7”-es, kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, felbontása 800x480 pixel. Alatta Allwinner Cortex A8 Soc munkálkodik, a vezeték nélküli kommunikáció pedig ismeri az IEEE 802.11n szabványt is. Ezzel szemben a MID9742 valóban csak a kijelzőben más a MID7042-höz képest, melynek átmérője már 9,7”, felbontása 1024x768 (XGA). Dicséretes, hogy az operációs rendszer mindegyik tabletnél gyárilag is 4.0-s (Ice Cream Sandwich), az viszont különösen fájdalmas, hogy alapból nem támogatják a Google Market-et, vagyis most már Play Store-t. Ettől függetlenül persze .apk alkalmazások feltelepíthetők rá, de messze nem a megszokott, kényelmes módon.

A Coby MID7042 és MID9742 tablet vételára rendre 179 és 279 dollár, ami a fentiek ismeretében egyáltalán nem olyan kecsegtető, hiába az Android 4.0.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Coby

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés