Viota M970 9,7 hüvelykes IPS tablet 120 dollárért

A múlt héten Barcelonában megrendezett MWC keretein belül rengeteg tabletről rántották le a leplet az ismert és kevésbé ismert gyártók, de úgy tűnik, hogy a napokban Hannoverben folyó CeBIT-re is maradt még pár újdonság. Elsőként a kínai Viota jelentette be M970 tabletjét, mely vételárához képest ígéretes specifikációval rendelkezik.

A központi egység egy Boxchip gyártmányú SoC, amely egy 1,5 GHz-en ketyegő ARM Cortex A8 magot és Mali400 grafikus alegységet tartalmaz. A memória mennyisége típustól függően 512 MB vagy 1 GB lesz, azonban az adatok tárolására csupán 4 GB tárterület áll rendelkezésre – többek között itt is tetten érhető a költségcsökkentési törekvés. Viszont érdemes figyelembe venni, hogy microSD memóriakártyával a kapacitás igény esetén szabadon bővíthető.

A HDMI és a micro USB csatlakozó mellett egy hátlapi 5 megapixeles és egy előlapi 2 megapixeles kamera is található a fedélzeten. A megnevezéséből is érezhető méretű, 9,7 hüvelykes képátlójú kijelző felbontása csupán 1024x768, cserébe viszont a panel típusa IPS, így jó színekkel, fényerővel és nem utolsó sorban széles betekintési szögekkel bír. Szerencsére a szoftveres oldalon nem fukarkodtak, a pillanatnyilag elérhető legújabb Android variáns, a 4.0-s Ice Cream Sandwitch kerül majd rá. Pontos érkezési dátuma még ismeretlen, vételára 120 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés