Archos Child Pad tablet kifejezetten gyerekeknek

Hirdetés

Az eheti tablet áradatot úgy tűnik, hogy egy szó szerint üde színfolttal fogjuk zárni, ugyanis az Archos bejelentette gyerekeknek készített tabletjének, a Child Pad érkezését. Már megjelenése is azt sugallja, hogy a fiatalabb korosztály számára készült, a komor szürke vagy fekete készülékház helyett itt fehér burkolatot láthatunk egy kis kék betéttel a kijelző körül.

A hardverről nem sok részletet árultak el, eddig csupán annyit lehet tudni, hogy a 7 hüvelykes kijelző mögött egy 1 GHz-es SoC munkálkodik 1 GB memóriával karöltve, azonban sem a háttértár kapacitására, sem az esetleges csatlakozókra és bővítési lehetőségekre nem derült fény. Azonban a gyártó állítása szerint itt nem is annyira a hardveren, mint inkább a szoftveren van a hangsúly, ennyi számítási kapacitás elég kell legyen egy kis multitouch maszatoláshoz.

Örömteli, hogy az Archos már az Andoid 4.0-s variánsa, az Ice Cream Sandwitch köré építette rendszerét, amit a gyári állapothoz képest átdolgoztak kicsit, főleg a megjelenést próbálták minél színesebbé és egyszerűbbé varázsolni. A kis tableten helyet kapott az AppsLib féle Kids App Store is, mely 14 kategóriában összesen több mint 10 000, főleg gyerekeknek és fiataloknak szánt játékot, multimédiás alkalmazást, képregényt, könyvet és sok minden mást is kínál. Az gyártó a biztonság kedvéért már alapból feltelepít 28 alkalmazást, köztük olyan klasszikusokkal, mint az Angry Birds.

Persze a legtöbb veszélyt maga a világháló jelenti, ezért az Editions Profil által készített Mobile Parental Filter is repertoár része, mely megóvja a gyermekeket, hogy számukra nem megfelelő internetes tartalom közelébe tévedjenek. Az Archos Child Pad még ennek a hónapnak a végén megérkezhet, vételára pedig 129 dollár lesz, így az is lehet, hogy nem csak a gyerkőcök érdeklődését fogja majd felkelteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés