CES 2022: a Samsung nagyon bízik a Micro LED tévékben.

A vállalat több új modell érkezését jelentette be, köztük egy kicsinek számító 89 hüvelykes készüléket is.

A Samsung az egyik legnagyobb támogatója a Micro LED technológiának, és ez várhatóan a jövőben sem változik majd meg. Legalábbis erre utal, hogy a konszern bejelentette, hogy három új Micro LED televízióval bővíti kínálatát.


[+]

Ezek 110, 101 és 89 hüvelykes képátlóval bírnak, azaz még mindig nem sikerült radikálisan csökkenteni a fénykibocsátó diódák méretét. Emiatt egy darabig még biztos várni kell arra, hogy ez az eljárás az átlagos méretű otthonokban is teret nyerjen. Az új modellek 4K felbontásúak, ami azt jelenti, hogy összesen közel 25 millió LED-et pakoltak beléjük (minden pixel mögé három darabot), és ennek köszönhetően a natív kontraszt brutálisan jó lehet.

A vállalattól kapott információk értelmében a hardveres fejlesztések mellett a 2022-es Micro LED tévék képe a legapróbb részletekig beállítható, egymilliónál is több különböző fényerő- és színmélységopció érhető el, aminek köszönhetően a HDR anyagok visszaadása nagyon valósághű. Szintén fontos információ, hogy a Micro LED modellek a DCI és az Adobe RGB színskála 100 százalékos lefedését biztosítják.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mennyibe fognak kerülni az idei Samsung Micor LED televíziók, de a tavalyi árakból kiindulva egészen biztos, hogy kegyetlenül sokba.

Előzmények

Hirdetés