CES 2021: ThinkPad tablet és titán borítású notebook érkezik a Lenovotól

A ThinkPad X1 Titanium Yoga és ThinkPad X12 modellek bemutatója mellett egyéb X1 modellek ráncfelvarrására is jutott idő.

A Lenovo a virtuális CES-re időzítette két ThinkPad X1 modell új generációjának érkezését, hiszen az 14 hüvelykes X1 Yoga és X1 Carbon is kapott némi ráncfelvarrást.

ThinkPad X1 Yoga Gen 6
ThinkPad X1 Yoga Gen 6 [+]

Az egyszeri vásárlónak a specifikációs táblázatok összehasonlítása során a legfontosabb fejlesztésnek a 11. generációs Intel Core processzorok beépítése számíthat, de az immár Intel Evo plecsnivel is rendelkező gépek esetén érdemes még kiemelni az immár 16:10-es képarányú kijelzőt, a megnövelt méretű touchpadet, az Iris Xe IGP-t, valamint az akár 15 órás üzemidőt biztosítani képes beépített akkumulátort.

ThinkPad X1 Carbon Gen 9
ThinkPad X1 Carbon Gen 9 [+]

A két frissített notebook mellett új csúcsmodellt is köszönthetünk a 360 fokban hátrahajtható kijelzővel szerelt ThinkPad X1 szériában, érkezik ugyanis a titán burkolattal ellátott X1 Titanium Yoga. A gép 13,5” képátlójú, 2256x1504 pixel felbontású, Dolby Vision minősítésű, 3:2 képarányú megjelenítőt kapott, amely természetesen érintésérzékeny, ujjaink mellett pedig az opcionális Lenovo Precision Pen stylusszal is vezérelhető.

ThinkPad X1 Titanium Yoga
ThinkPad X1 Titanium Yoga [+]

A hardver a fenti számítógépekhez hasonlóan a legújabb Intel processzorokra épül, a maximumot a 11. generációs Core i7 vPro jelenti, amelyet az Iris Xe IGP, legfeljebb 16 GB memória és egy maximum 1 TB kapacitású, NVMe SSD segít a munkában. A multimédiás élményt a felfelé néző hangszórókat is magába foglaló Dolby Atmos hangrendszer teszi teljessé, ha pedig nem lennénk megelégedve az egyetlen, beépített kijelzővel, a két Thunderbolt 4 csatlakozó segítségével további monitorokat is csatlakoztathatunk.

ThinkPad X1 Titanium Yoga
ThinkPad X1 Titanium Yoga

A szórakozás mellett azért persze a biztonságra is rámentek Lenovoék, nem maradt ki a dTPM chip, az ujjlenyomat-olvasó, valamint a ThinkShield és az IR kamera sem, a vezeték nélküli kapcsolatok létrehozását pedig a beépített Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1, valamint az opcionálisan elérhető 5G modem segíti. A billentyűzet háttérvilágítást is kapott, a TrackPad pedig haptikus visszajelzésre is képest, mindezt pedig sikerült úgy megoldani, hogy a gép a 44,5 wattórás akkumulátorral együtt sem nyom többet 1,18 kilógramnál.

ThinkPad X12
ThinkPad X12

A ThinkPad Titanium X1 Yoga se semmi, de a most bemutatott gépek között jóval érdekesebb a ThinkPad X12, amelynek TrackPoint vezérlővel és touchpaddel is ellátott, háttérvilágításos billentyűzet része teljes egészében levehető, így a 840 grammos fő egység egy kihajtható támasztékkal is ellátott tabletként is használható. A ThinkPad X12 hardveres specifikációk terén nagyrészt megegyezik az előző bekezdések főszereplőjével, így egy igazi kis erőművel dolgozhatunk akár terepen is, a Wi-Fi 6 modul mellé azonban 5G-s helyett csupán 4G-s modem kérhető.

ThinkPad X12
ThinkPad X12 [+]

A 12,3” képátlójú, 1920x1280 pixel felbontású, maximum 400 nites fényerőre képes érintőkijelzőt Gorilla Glass üveg védi a váratlan behatások, illetve a Lenovo Precision Pen hegyével végzett erősebb mozdulatok ellen. Tabletről lévén szó, az előlapi IR kamera mellett egy extra, 8 MP-es egységet is találunk az eszköz hátoldalán, a szélein pedig egy-egy Thunderbolt 4 és USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozó, valamint egy kombinált jack ki- és bemenet található – az ujjlenyomat-olvasó használatához azonban mindenképp szükségünk van a billentyűzet csatlakoztatására.

ThinkPad X12
ThinkPad X12

Az akkumulátor szerepét egy 42 wattórás telep tölti be, amely ideális esetben több, mint 10 órán keresztül képes működésben tartani a tabletet, a billentyűzetbe viszont sajnos nem került extra akkumulátor. Az újdonságok árával és megjelenésével kapcsolatos információk sajnos nem ismertek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés