Hirdetés

Itt az eddigi legerősebb ThinkPad X1

A Lenovo lerántotta a leplet a negyedik generációs X1 Extreme modellről, amelybe akár GeForce RTX 3080-at is kérhetünk.

Hirdetés

Nyár van, és ez nem csak azt jelenti, hogy a pokoli meleggel lehetőségünk nyílik tesztelni számítógépeink hűtését, hanem itt az ideje a Lenovo szokásos éves termékbejelentéseinek. A kínai gyártó több olcsóbb modell mellett bemutatta a legutóbb tavaly nyáron frissített ThinkPad X1 Extreme negyedik generációs változatát.


[+]

Az új notebook a tavalyinál jelentősebb újításokkal jelentkezik, ilyen például a kávák vékonyításával 16 hüvelykesre növelt, 16:10 képarányú, 2560x1600 vagy 3840x2400 pixel felbontású beépített kijelző, amely pixelszámtól függetlenül 60 Hz-es képfrissítésre képes. Processzorból természetesen az Intel 11. generációs, azok közül is a H utótaggal rendelkező Core modelljeit választhatjuk (a Core i9 szériával bezárólag), ami mellé legfeljebb 64 GB DDR4-3200 memória és egy NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú grafikus vezérlő kerülhet – utóbbi esetében a 3080 jelenti a csúcsot. Adattárolóból két M.2 formátumú, PCI Express 4.0 csatolójú megoldást kérhetünk a gépbe 4 TB-os összkapacitásig, míg a tápellátásért egy 90 wattórás akkumulátor felel.

Az 1,81 kg tömegű gép „láthatatlan” újításai már önmagukban is megérnék az új generáció piacra dobását, de szerencsére azért látható változásból is kapunk szép számmal. A Dolby Atmos támogatású hangszóró például 20%-kal nagyobb lett az előd megoldásához képest, de növeltek a trackpad méretén és az immár Full HD felbontású webkamera felbontásán is, a beépített ujjlenyomat-olvasó pedig átköltözött a bekapcsológombba.


[+]

A Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 és az opcionális 5G modemet két Thunderbolt 4, két USB 3.2 Gen1 Type-A, egy HDMI 2.1, egy jack csatlakozó és egy SD kártyaolvasó egészíti ki, a csatlakozási lehetőségek tehát a hardveres specifikációkhoz hasonlóan profi szinten vannak.


[+]

A Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3 a nyár utolsó hónapjában kerül a boltok polcaira, alapára a tervek szerint 2149 dollár lesz.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés