CES 2020: a Western Digital zsebre vágta a 8 TB-ot

Az amerikai multi egyebek mellett gémereket célzó, külső háttértárolókat és egy aprócska, 1 TB-os, USB Type-C-vel is megspékelt pendrive-ot tétetett közszemlére.

A Western Digitalnak szokásává vált megvillantani valamilyen élvonalbeli ketyerét a CES-en, és nincs ez másképpen most sem. Tavaly egy 4 TB-os pendrive-val borzolták a kedélyeket, idén pedig egy USB 3.2 Gen2 2x2 interfészt használó, 8 TB-os, hordozható SSD-ről lebbentették fel a fátylat, ám ez még csak technológiai flexelés, nincs piaci ütemterv az eszköz mögött, így leendő árról sem beszélhetünk.

Ahogy a QLC NAND flash lapkák egyre inkább elterjednek, illetve ahogy a 3D NAND-ok rétegeinek száma folyamatosan növekszik, már gazdasági szempontból is kivitelezhetővé válik a komolyabb kapacitású, kompakt meghajtók gyártása. A WD az előző évben már részletesen bemutatta a 128 cellarétegű BiCS5 NAND flasht, de az egyelőre még nem tiszta, hogy ezt használták-e most fel. Akárhogy is legyen, a termék méretéből kiindulva a 96 cellarétegű BiCS4 TLC NAND is megfelel a célra.

Hirdetés

[+]

Azért a gyártó bejelentett olyan tárolókat is, melyek fel fognak kerülni a kereskedések polcaira; az egyik ilyen a SanDisk Ultra Dual Drive Luxe USB Type-C, ami egy Type-A-s és egy Type-C-s apával felszerelt, 32 GB-tól 1 TB-os méretig nyújtózkodó pendrive, melyet könnyedén kulcscsomónkra applikálhatunk. A megjelenés valamikor az első negyedév folyamán várható, ám az árcédula tartalma még kérdéses.

[+]

A másik újdonság a játékosokat célzó, külső tárhely, a WD_BLACK termékfamília. A felhozatal az USB 3.2 Gen2 2x2 20 Gbps-os interfésszel dolgozó WD_BLACK P50 SSD-ből, az 1, 3, valamint 5 TB-os kapacitással készülő, USB portból táplálkozó, 2,5 hüvelykes WD_BLACK P10 merevlemezből, továbbá a 3,5 hüvelykes, 2.0-s USB hubbal ellátott, 8 TB-os és 7200 rpm-es WD_BLACK D10 külső HDD-ből áll. A P10-esnek ás a D10-esnek jönnek majd Xboxhoz brandelt variánsai is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés