CES 2019: vadállat VGA az ASUS-tól

Nem is a GeForce RTX 2080 Ti a durva a ROG Matrix esetében, hanem az, hogy egy teljes kompakt vízhűtést integráltak rá.

Egy vízhűtéses grafikus kártya ma már nem számít igazi különlegességnek, hiszen sok gyártó tart ilyen modellt a termékpalettában. Az ASUS ROG Matrix RTX 2080 Ti viszont abban különbözik a legtöbb vetélytárstól, hogy itt sikerült a teljes hűtőrendszert egy, a megszokottnál alig vaskosabb egységbe összenyomni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ennek köszönhetően nincsenek külön csővezetékek, nem kell a radiátornak helyet találni, csak annyi kell, hogy legyen három foglalatnyi szabad hely a gépházban. A légáramlásról három ventilátor gondoskodik, és természetesen nem vagyunk híján az RGB-nek sem.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Infinity Loop névre hallgató rendszer tehát egy nagyon összenyomott kompakt vízhűtés, amely az egyébként sztenderd ROG Strix kártyára kerül rá. Annyi csavar azért lesz a történetben, hogy ezek válogatott kártyák, így az extra hűtési teljesítménnyel kombinálva azért számíthatunk némi tuningra – ez az ASUS beállításai szerint 1350 MHz-es alap, és 1815 MHz-es GPU boost órajelet jelent a lapka esetében, illetve 14,8 GHz-es effektív órajelet a memóriánál. A kártya megjelenésre nem kell sokat várnunk, állítólag már a jövő hónapban a boltokban lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés