CES 2019: A Polaroid belépett a 3D nyomtatók piacára

Az instant kameráival legendássá vált gyártó egy kezdőknek szánt, egyszerűen kezelhető készülékkel jelentkezett.

A 70-es és 80-as években váltak népszerűvé a Polaroid instant kamerái, melyeknek köszönhetően az akkori konkurencia termékeivel ellentétben azonnal láthatóvá váltak az elkészült fotók, nem kellett megvárni a gyakran több hetes képkidolgozást. Némileg hasonló élményt nyújt ehhez a 3D nyomtatás: a viszonylag olcsó, nyomtatókba való alapanyagoknak köszönhetően egy kis kreativitással egyszerűen pótolhatjuk a háztartásból hiányzó eszközöket, de akár egyszerűbb autóalkatrészeket, vagy látványos játékfigurákat is elkészíthetünk otthoni környezetben, ahelyett, hogy heteket várnánk ezekre a postán.


[+]

Valószínűleg a Polaroid is felismerte a technológia egyre feljebb ívelő népszerűségét, hiszen az idei CES alkalmából bemutatta első, PlaySmart névre keresztelt 3D nyomtatóját. A színes, már-már gyerekjátékra hasonlító dizájnnal megáldott eszköz 120 x 120 x 120 mm kiterjedésű, PLA, ABS vagy PETG anyagokból készült nyomtatványok létrehozására ad lehetőséget. Az 50-300 mikronos rétegvastagsággal dolgozó nyomtató 2 GB belső memóriát kapott, erről, SD kártyáról vagy USB meghajtóról tölthetők be a megálmodott modellek, az akár egy gombnyomással elindítható folyamatról pedig videofelvételt is készít a rendszer, melyek szintén a beépített, vagy pedig a csatlakoztatott háttértárra kerülnek mentésre. A vezérlés a 3,5 hüvelyk képátlójú érintőkijelző mellett Wi-Fi kapcsolaton keresztül is történhet, a nyomtatás során pedig Smart Eye és Smart Failure rendszerek ellenőrzik, hogy a végtermék megegyezik-e a tervekkel, szükség esetén pedig az okostelefonra küldött értesítésnek köszönhetően közbe is avatkozhatunk.


[+]

A Polaroid PlaySmart március elsejétől válik elérhetővé az Egyesült Királyságban és Európában, várható fogyasztói ára 449 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés