Hirdetés

Egy rögzítetlen csavar miatt túlmelegedhet számos ThinkPad X1 Carbon notebook

Akár az akkumulátor is sérülhet, így a Lenovo az érintett gépeket visszahívja, illetve ingyen javítva.

A Lenovo igen kellemetlen problémával szembesült az egy éve megjelent ötödik generációs ThinkPad X1 Carbon notebookkal kapcsolatban, ugyanis kiderült, hogy bizonyos gyártósorokról olyan termékek kerültek le, amelyeknél egy rögzítetlen csavar galibákat okozhat. Itt konkrétan túlmelegedésre kell gondolni, ami olyan helyen következik be, hogy az akkumulátor is sérülhet, és ez már tűzveszélyes. A gyártó egyelőre nem tud égési sérülésről, vagy konkrét tűzesetről, de ennek az esélyét sem akarják megadni, így a problémás notebookok visszahívása, ezen belül is ingyenes javítása mellett döntöttek.


[+]

A vállalat leírása alapján a 20HQ, 20HR, 20K3 és 20K4 típusú, 2016 decembere és 2017 októbere között gyártott masinák érintettek. Az egyszerűbb beazonosítás érdekében érdemes ellátogatni az alábbi weboldalra, ahol be lehet írni a termék szériaszámát, és azonnal kiderül róla, hogy gyártási hibás-e vagy sem.

Ha az adott eszközben pont rosszul lett rögzítve az az aprócska csavar, akkor a Lenovo azt javasolja a felhasználóknak, hogy kapcsolják ki a gépet, és a fentebb linkelt oldalon keresztül vegyék fel a kapcsolatot az adott régióhoz tartozó terméktámogatási részleggel. A gép a vállalat ígéretei szerint minimális ideig lesz távol, a javítás pedig teljesen ingyenes.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés