CES: 2013: működik a Microsoft Surface Pro

A Microsoft a Surface Pro tablet fontosabb specifikációit még november végén leplezte le, azonban több lényeges adatról még ma sem lehet tudni. Ez sajnos az idei CES alkalmával sem változott meg, de szerencsére a kiállított masináról kiderült pár újdonság. Az eddig nyilvánosságra hozott specifikációkról korábban már leközöltünk egy hírt, így nem írjuk le újból azokat.

A Surface Pro a vastagabb tabletek mezőnyét erősíti, így 13,5 mm vékony. Ez persze köszönhető a nem tabletbe fejlesztett platformnak, hiszen az Intel az Ivy Bridge-re épülő Core i5 processzort nem pont ilyen körülményekhez tervezte. Az üzemidőről a Microsoft hivatalos adatot nem közölt, de valószínűsíthető, hogy 4-5 óránál tovább még a legkisebb terhelés és beállítható fényerő mellett sem fogja bírni. Ami meglepő, hogy a többi Intel Core processzort használó tablethez képest a Surface Pro kifejezetten hűvösnek mondható, vagy jobban fogalmazva nem lesz kényelmetlenül forró a burkolata. Ez végtére is kiderült, hogy a Microsoft hűtési kialakításának köszönhető, ugyanis a Surface Pro az első tablet a piacon, amely két ventilátort is használ a burkolat alatt. A szellőztetésre szolgáló nyílás végigfut a tablet oldalának az élén, de kifejezetten szépen el van rejtve, így a vállalat tervezői jó munkát végeztek. A zajszintet nehéz belőni egy kiállításon, de a beszámolók szerint nem lesz hangosabb a többi, ventilátorral dolgozó, Ivy Bridge processzort használó tabletnél. Ezek hangja elviselhető, bár tény, hogy egy tablet esetében a felhasználókat a legcsekélyebb duruzsolás is zavarhatja.

A standon a tablet több körülmény között is kipróbálható volt, még akár játszani is lehetett rajta a Bulletstorm című programmal, de sajnos játékvezérlőt nem mellékeltek a termékhez, így ez egy normál egér nélkül kifejezetten nehézkesnek bizonyult az érdeklődők számára. Összességében a Microsoft kihozott mindent, amit egy ilyen rendszerből ki lehetett hozni, de jobb lett volna a masinához egy konkrétan tabletekbe tervezett platformot választani, hogy az üzemidő a megfelelő szintet ostromolja, és a hűtés is kialakítható legyen ventilátorok használata nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés