Árcédulát kapott a Surface Pro

A Microsoft a Surface RT után a Surface Pro tablet fejlesztésére fókuszál, mely termék a következő év elején debütál majd. Az újdonság paramétereiről meglehetősen sokat tudni, így kiterjedésében gyakorlatilag megegyezik a Surface RT-vel és a 10,6 colos kijelző sem változik, de a panel felbontása 1920x1080 pixel lesz. A hálózati kommunikáció szempontjából elérhető lesz az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s modul, emellett a tableten lesz még USB 3.0-s és mini DisplayPost kimenet, két darab 720p-s webkamera, microSD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó, illetve sztereó hangrendszer, továbbá extra kiegészítő a munkát megkönnyítő toll.

A Surface Pro fő előnye belül keresendő, hiszen alapvetően a hardver változik a Surface RT-hez képest. Az aktuális adatok szerint a számításokról egy Intel Core i5 processzor gondoskodik majd, melynek teljesítmény ismeretlen ugyan, de a TDP fogyasztása 17 watt. Ez a hőmennyiség igen komolynak ígérkezik egy vékony tabletben, így a passzív hűtésről le is lehet mondani. A megfelelő hőmérsékletről két apró ventilátor gondoskodik, melyek a terhelés függvényében képesek változtatni saját fordulatszámukat. Ennek megfelelően terhelés nélkül, ha nem is hangtalan, de halk működés várható, terhelve azonban megjöhet a termék hangja. A grafikus megjelenítésről egy Intel HD Graphics 4000-es IGP gondoskodik, a rendszermemória kapacitása pedig 4 GB lesz. Az adatok tárolására 64 vagy 128 GB-os SSD fogható be, így a vásárló dönthet a termék tárkapacitása kapcsán.


[+]

Az akkumulátor 42 Wh-s megoldás lesz, és a Microsoft elmondása szerint a Surface Pro a Surface RT tablet üzemidejének a felére képes. Ezt alátámasztják a kiszivárgott adatok, melyek 4 óra körüli üzemidőt prognosztizálnak terhelés nélkül, míg teljes terhelés mellett háromnegyed órán belül feladja a harcot az akkumulátor.

A 910 grammos, hátsó támasztékkal is rendelkező Surface Pro előtelepített Windows 8 Pro operációs rendszert kap. Az árcédula a tárkapacitástól függ, a 64 GB-os modell 899, míg a 128 GB-os 999 dollárba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés