Méretes üzleti tablettel frissít a Toshiba

A Toshiba bejelentette, hogy érkezik a WT310 jelzésű tablet, melyet a cég az üzleti szférába szán, és minden tekintetben a felső határt képviseli a piacon fellelhető megoldások mellett. Ennek megfelelően a masina a nagy, 11,6 colos megoldások közé nevez, ami a felhasználók vásárlási szokásainak szempontjából még a vállalható maximális méret kijelző tekintetében. A panel felbontása 1920x1080 pixel lesz, és tíz ujj érzékelését biztosítja az érintőképernyő. Opcionális extra kiegészítő a munkát megkönnyítő toll, mellyel a kézírás is megoldható, mivel a masina a betűket is képes felismerni.

A 229 x 189 x 12,4 mm-es kiterjedésű tablet 825 grammot nyom a mérlegen, ami határeset a hordozhatóságot figyelembe véve. A hálózati kommunikáció szempontjából elérhető lesz az IEEE 802.11b/g/n-es vagy 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi modul, emellett a tableten lesz még USB 3.0-s és micro HDMI kimenet, illetve microSD szabványú memóriakártyákat kezelő kártyaolvasó. Lehetőség van HSPA+/LTE modult kérni a termékbe, melyhez opcionálisan vásárolható dokkoló is, ami extra interfészekkel egészíti ki a tabletet, így asztali gépként is funkcionálhat.

Az aktív hűtést használó tableten belül egy Ivy Bridge kódnevű Intel Core processzor dolgozik, de nem ismert, hogy melyik megoldás, illetve a rendszermemória méretéről, és az adatok tárolását végző SSD kapacitásáról sem tudni részleteket. Az üzleti eszközök tekintetében azonban rendelkezik a gép TPM v1.2 (Trusted Platform Module), AMT (Active Management Technology), Intel Anti-Theft és Toshiba Eco segédprogramokkal. Az akkumulátor kapacitás szinten nem ismert, de a hasonló tabletek 4-5 órás üzemidőt tesznek lehetővé terhelés nélkül, így radikálisan új akkumulátortechnológia bevetése nélkül az új modell is nagyjából erre lesz képes.

Az előtelepített Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező Toshiba WT310 a második negyedév során lesz elérhető egyelőre ismeretlen árazás mellett, de az üzleti titulus sosem jelent pénztárcakímélő árcédulát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés