Hirdetés

CES 2013: innovatív és ígéretes termékek az ASUS standjáról

Az ASUS igen színes termékpalettával érkezett a CES-re, ugorjunk is fejest a kínálatba és röviden vegyük sorba, hogy a gyártó milyen újdonságokkal kívánja elkápráztatni a vásárlókat a közeljövőben! Ezek közül talán az egyik legérdekesebb a ROG RAIDR adattároló, amely egy PCI Express csatolóba illeszthető SSD.


[+]

Sajnos egyelőre szinte semmilyen részletet nem közölt a gyártó, csak azt, hogy már hónapok óta dolgoznak a meghajtón, és mivel egy ROG sorozatos termékről van szó, bizonyára tisztességes teljesítményre számíthatunk egy SATA csatolós SSD-hez képest, már csak a PCI Exress interfész lényegesen nagyobb sávszélessége miatt is, valamint az is biztos, hogy bootolható termékről van szó. A gyártó természetesen játékosokat és egyéb teljesítményorientált felhasználói köröket kíván megcélozni az egyébként látványnak sem utolsó bestiával, amire jó eséllyel legalább az idei év második negyedévéig biztosan várni kell.


[+]

A multimédiás vonalon is akadtak ígéretes bejelentések, ilyen például az E2KM1-I Deluxe Mini-ITX alaplap, amit elsősorrban HTPC-kbe szán a gyártó. Ehhez jó választás volt az alaplapra integrált AMD E2-2000 APU, amely vélhetően ezt a feladatkört nem csak jól, de hatékonyan is képes ellátni. Az adattárolók csatlakoztatására 6 x SATA 6 Gbps-os aljzat sorakozik, ezek közül az egyik eSATA. A memóriamodulokat két darab normál DDR3 DIMM foglalat várja, bővítőkártya pedig egy x16-os PCI-Express 2.0-s résbe taszítható, így az integrált AMD Radeon HD 7340-nél komolyabb videokártyával is kiegészíthetjük a konfigurációt, bár az IGP sebességét figyelembe véve kétséges, hogy érdemes-e. A Mini-ITX szabványú alaplapon mini PCI Express foglalat is látható, ebben alapesetben egy IEEE 802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi kártya lakik. A hátlapi I/O panelen minden szükséges csatlakozó megtalálható: 6 x USB port, a már említett eSATA, DVI, HDMI, analóg (3 x 3,5 mm jack) és digitális (optikai S/PDIF) audioaljzatok, PS/2, Gigabit Ethernet (RJ45) és a Wi-Fi antennák kivezetései. Az APU tetejére biggyesztett hűtőbordát ventilátorral is megtámogatták, remélhetőleg ennek zajszintje alapesetben kellően alacsony lesz.


[+]

Szintén a nappaliba szeretné befészkelni magát egy furcsa kocka, az ASUS Qube with Google TV, amely egy kompakt, androidos alapokra épülő szórakoztatóelektronikai berendezés. A Qube az első mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel felszerelt Google TV eszköz, amelynek exkluzív, ASUS által tervezett felhasználói felülete egyedi lehetőséget kínál a letöltött alkalmazások csoportosítására, a kényelmesebb kezelhetőség érdekében.


[+]

A Google Play azonnali hozzáférést kínál a szórakoztató tartalmak széles választékához: filmekhez, tévéműsorokhoz, alkalmazásokhoz és játékokhoz, emellett kép-a-képben szolgáltatással és teljes értékű Chrome webböngészővel is felvértezték. A mozgásérzékelés jól kiaknázható a játékokkal, emellett a Qube with Google TV androidos okostelefonokról és táblagépekről is vezérelhető a Google Play Store-ból elérhető alkalmazással. A Qube with Google TV-hez gyárilag 50 GB-nyi ASUS WebStorage tárhely is jár majd, megjelenése elsőként az Egyesült Államokban esedékes, valamikor az első negyedév vége felé.


[+]

Az utóbbi időben mind az All-in-One számítógépek, mind a tabletek hatalmas népszerűségre tettek szert, ezért az ASUS gondolt egy merészet és egyesítette a két kategóriát. Az így született Transformer AiO a nyáron koncepció formájában már felbukkant, azonban a termék mára piacképessé érett. A Transformer AiO a világ első olyan All-in-One felépítésű PC-je, amelynek leválasztható képernyője önálló táblagépként is funkcionálhat és háromféleképpen használható. A Transformer AiO egy teljes kiépítésű, Windows 8-at futtató asztali PC, amelynek erejét egy Intel Ivy Bridge processzor és az NVIDIA GeForce GT 730M grafikus kártya adja. A 18,4”-es Full HD IPS képernyő kiváló képminőséget és 178 fokos betekintési szögeket ígér. Az ASUS SonicMaster audiotechnológianak köszönhetően hangzásvilága is átlag fölé emelheti a furcsa jószágot.


[+]

Ha a képernyőt leemeljük az asztali PC állványáról, akkor a Transformer AiO egy grandiózus méretű táblagéppé változik, amely két különböző operációs rendszerével nagyon eltérő táblagépes igényeket is ki tud szolgálni. A Wireless Remote Desktop technológia fenntartja a nagy sebességű vezeték nélküli kapcsolatot az állvánnyal (PC Station) a Windows 8 teljes körű távoli, a többujjas érintőképernyő használatával történő vezérléséhez. A Transformer AiO azonban zökkenőmentesen, egyetlen gombnyomásra képes önálló, NVIDIA Tegra 3 processzorral felszerelt Android 4.1-es táblagéppé változni. A beépített fogantyúja révén az eszköz kényelmesen hurcolható szobáról szobára, és a saját beépített támasztéka megfelelő szögben tartja, ha leteszik az asztalra. Érkezése szintén az első negyedévben várható.


[+]

Végül egy kis hálózati apróság: a világ legkisebb zsebroutere. Az ASUS WL-330NUL Pocket Routert úgy tervezték, hogy a lehető legkényelmesebb Wi-Fi online kapcsolatot nyújtsa a lakástól vagy az irodai hálózattól távol is. Egy pendrive-nál alig nagyobb, mindössze 25 grammos szerkezet egyetlen Ethernet csatlakozójával rácsatlakozik egy vezetékes hálózatra és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi szabványú vezeték nélküli kapcsolattal bővíti a hálózatot. Táplálása USB portról vagy külső adapterről történhet. A WL-330NUL Pocket Router USB Ethernet adapterként is használható azokhoz a noteszgépekhez, amelyekből kihagyták az Ethernet csatlakozót, így kiváló útitársa lehet az ultravékony notebookoknak. A zsebrouter februárban válik elérhetővé.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés