Hirdetés

Így néz ki ma egy dizájndíjas nyomtató

Nagy meglepetést okozott az iF Formatervezési díjat nyert Samsung C40 nyomtató külseje.

Hirdetés

A Samsung büszkén jelentette be, hogy iF Formatervezési díjban részesült a C40 multifunkciós, színes lézernyomtató sorozata, amely 2017 nyarától vásárolható majd meg. Na ez igen, gondolhatná az ember, most majd biztos valami csodát fog látni, lehet hogy alulra tették a nyomtatótálcát, vagy a készülék kerek, esetleg gömb alakú.

Samsung C40
Samsung C40 [+]

Aztán ahogy megnézi a képet meglepődik, mert igazából a C40 pont ugyanúgy néz ki, mint ezer másik üzleti felhasználásra szánt eszköz. Kiderült, hogy a zsűri azért részesítette előnyben a Samsung tervezői gárdáját, mert két külön egységre osztották a nyomtatókat: az egyik kizárólag a szkennelésért felelős, míg a másik a Smart UX felületet és a papírkiadást foglalja magában. A vállalat közleményéből kiderül, hogy a C40 egy teljesen újfajta nyomtatási élményt kínál a felhasználóknak, hiszen a 7 hüvelykes, dönthető Smart UX kezelői felület dőlésszögét bárki úgy állíthatja be, ahogy az számára a legkényelmesebb. Ez pedig igen jól hangzik, hiszen biztos lesznek sokan, akiknek egyáltalán az is a meglepetés erejével fog hatni, hogy egyáltalán létezik olyasmi, mint "nyomtatási élmény".  A Smart UX egyébként Android alapú, azaz gond nélkül lehet rá különféle applikációkat, megoldásokat fejleszteni, sőt akár játékok is feltehetőek rá.

A C40 széria egy sor színes nyomtatót foglal magában, amelyek egy perc alatt akár 40 oldalt is kinyomtatnak. A modelleket 1,5 GHz-es négymagos processzor hajtja, a 7 hüvelykes infravörös típusú (IR) kezelőpanelnek köszönhetően gyorsabb az érintésre adott válaszidejük, valamint lehetőség nyílik különféle érintőceruzákkal (Stylus és S Pen) vagy akár kesztyűben is használni a nyomtatókat.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés