Jönnek a virtuális valóságban leadott focimeccsek

A BL döntő mellett néhány skandináv mérkőzés is élvezhető lesz ilyen formában

A BT nevű telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó cég bejelentette, hogy direkt a virtuális valóság eszközöket megcélzó, 360 fokos képet közvetítenek majd a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjéről. Ehhez nem kell mást tenni, mint letölteni a vállalat saját alkalmazását, vagy elzarándokolni az adott időpontban a cég YouTube oldalára, és ott nézni az élő közvetítést.


[+]

Állításuk szerint a VR élményhez elég egy Android vagy Apple telefon, valamint egy Google Cardboard szemüveg (ezt ingyen osztogatták Londonban egy speciális akció keretein belül). Ha valakinek nincs speciális szemüvege, vagy telefonja, annak sem kell elkeserednie, hiszen nézheti a 360 fokos közvetítést számítógépen is, és ilyenkor az egér segítségével forgolódhat. A hagyományos tartalomszolgáltatással is foglalkozó BT egyébként a tradicionális tévéközvetítésnek is megadja a módját, hiszen 4K HDR minőségben, Dolby Atmos hanggal is közvetítik majd a meccset.

Nem ők az egyedüliek, akik ilyesmiben gondolkodnak mostanában. A skandináv országokban jelen lévő MTG ugyanis bejelentette, hogy a ViaReal applikáción keresztül néhány svéd, dán, norvég és finn bajnoki focimeccs első húsz percét VR, tehát 360 fokos módban is elérhetővé, megtekinthetővé teszi.

Előzmények

Hirdetés