Különleges ajándékot tartogat a Broadcom a Raspberry Pi második születésnapjára

Hirdetés

A Broadcom szokatlan lépésre szánta el magát, mivel bejelentették, hogy kiadják a VideoCore IV jelzésű ultramobil IGP-jük grafikus driverének forráskódját. A cég ezzel szeretné ünnepelni a Raspberry Pi második születésnapját, melyre a két és félmillió értékesített példány okot is ad. A VideoCore IV-es IGP egyébként a BCM2835 (Raspberry Pi alapja) és BCM21553 típusjelzésű rendszerchipben található meg.

A vállalat az alábbi oldalon igényelhető csomag mellett a felhasználók kezébe adja az IGP regiszterszintű dokumentációját, így a tapasztalt rendszerprogramozók számára a Broadcom akciója sok örömöt okozhat. Többek között máris sikerült működésre bírni az Android ICS (Ice Cream Sandwich) verzióját a BCM21553-as rendszerchipen.

A Broadcom egyébként korábban is tett már ilyet, hiszen a közösség igényeit látva kiadták a Samsung Galaxy Y telefonhoz használt grafikus driver forráskódját. Maga a koncepció elősegíti, hogy az adott gyártó munkáját kiegészítse, illetve átvegye a közösség, ha a termék már túlkorossá válik, és a cég számára a terméktámogatás fenntartása már nem érné meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés