A Bowers & Wilkins útjára indítja a Zeppelin Air-t

A felsőkategóriás termékeiről ismert Bowers & Wilkins bejelentette, hogy Magyarországon is forgalomba kerül a Zeppelin Air névre hallgató vezeték nélküli hangrendszer.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt az eredetileg is többszörösen díjnyertes Bowers & Wilkins Zeppelin átírta az iPod hangrendszerekről kialakult elvárásokat. Ezúttal a vállalat újabb szeizmikus váltásra készül, már ami a képességeket illeti. A dizájn és funkcionalitás mellett teljes mértékben továbbfejlesztett meghajtóval, komolyabb minőségű erősítéssel és a legmodernebb digitális jelfeldolgozással próbálták tökéletesíteni a hangminőséget. Továbbá amellett hogy a Zeppelin alapvető, ikonszerű alakja megmarad, apró finomításokat végeztek egyes külső elemein.

A továbbfejlesztett digitális jelfeldolgozó egységgel és frissített hangszórókkal rendelkező modell teljes mértékben integrált AirPlay technológiával bír, melynek köszönhetően a gyártó közleménye szerint a felhasználók könnyen streamelhetnek zenét, mindezt vezetékmentesen az iTunes szoftverrel, vagy az iPhone, iPad illetve iPod készülékekről.

B&W Zeppelin Air
B&W Zeppelin Air

Az AirPlay segítségével a felhasználó könnyedén kiépíthet Multi-room hálózatot is, azaz PC és Mac számítógépekről egyaránt irányíthatók a zenei állományok a ház környezetében található összes Zeppelin Air készülékre.

A hangzás is változáson esett át, hiszen a hangrendszer esetében egy teljesen aktív 2.1 struktúráról van szó. Ennek megfelelően mind az öt darab meghajtóegység egyenkénti audiofil erősítést kapott, melyet a Bowers & Wilkins kifejezetten erre a célra tervezett.

A Zeppelin Air jellemzői közt megtalálható a Bowers & Wilkins Flowport technológiája és a korszerűsített digitális jelfeldolgozás dinamikus EQ-val karöltve, amelyek kombinációja jelentősen megnövelte a mélyhang reprodukciót. A DA konvertereket is továbbfejlesztették, a nagyfelbontású hangformátumok kezeléséről pedig egy 24 bites és 96 kHz-es egység gondoskodik.

Az AirPlay használható az iTunes szoftver 10.1-es (vagy későbbi) verziójával, valamint iPhone, iPad vagy iPod touch iOS 4.2 (vagy későbbi) operációs rendszerrel. A Zeppelin Air márciustól lesz elérhető 599 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés