Hirdetés

BitFenix variációk olcsó ház témára

Hirdetés

BitFenix Comrade

Időről időre felröppennek olyan híresztelések, hogy az asztali PC, mint olyan, halálra van ítélve. Mintegy cáfolandó ezeket, hasonló gyakorisággal bukkannak fel, majd válnak sikeressé olyan márkák, amelyek a PC-komponensek egy-egy szűk rétegével foglalkoznak. Ennek a jelenségnek az egyik ékes példája a BitFenix, melyet 2010-ben alapítottak, és néhány év alatt a lelkes hardveristák egyik kedvenc márkája lett, pedig jobbára csak számítógépházakat kínál. Ezek viszont ügyesen vannak megtervezve, gyakran egyszerű kiegészítőkkel bővíthetőek, testre szabhatóak.

Tesztlaborunkban két BitFenix ház landolt, de akár azt is mondhatnánk, hogy valójában csak másfél – ugyanis az egyszerű Comrade és Neos miditorony ugyanarra a vázra építkezik, mindössze előlapjuk különböző. A Comrade egyszerűbb, letisztult homlokzatán csak három nagy meghajtóhely és a Bitfenix logója, illetve lejjebb pár kisebb szellőzőnyílás látható. A mi feketénk mellett fehérben is kapható. Létezik belőle tele és nagy ablakos oldalfalú verzió is, mi az utóbbit kaptuk.

Csatlakozópaneljét és kezelőszerveit az előlap (szemből nézve) jobb oldalára tették. Bekapcsoló, reset, hang ki- és bemenet, illetve két USB kapu található itt, utóbbiak közül az alsó gyors, 3.0-s szabvány szerint működik.

Hátul a megszokott komponenseket látni. Azt érdemes megfigyelni, hogy az alaplap mennyire közel van a ház tetejéhez, és a hátsó, 12 centiméteres ventilátor környékén sincs túl sok hely, tehát vízhűtés-radiátort legfeljebb kívülre tehetünk komolyabb moddolás nélkül. Dicséretes, hogy ez az alapmodell is kapott a táp alá porszűrőt, lábai viszont merev műanyagból készültek, ami átvezeti majd a vázon keletkező rezgéseket a padlóra, asztalra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés