Hirdetés

BitFenix Shogun: mindkét oldalán belátni a tágas, letisztult külsejű házba

Fókuszban továbbra is az edzett üveg és az Aura világítási rendszer.

Hirdetés

Alaposan megmozgatta a BitFenix dizájnereinek fantáziáját az edzett üveg és az ASUS-féle Aura RGB soLED-es világítás, mivel a most bejelentett Shogun házból egyik megoldás sem hiányzik. Sőt most még tovább mentek, ugyanis a ház mindkét oldallapja üvegből van, és nem fukarkodtak az alumíniummal sem, a fedőlap és az alsó takarólemezek is ebből készültek. A váz egyébként acél, az előlap pedig műanyag, tehát anyagfelhasználást tekintve a Shogun egy igazi öszvér.


[+]

A 250 milliméter széles, 565 milliméter magas és 525 milliméter mély ház belseje nyugodtan nevezhető tágasnak, mivel az alaplap akár E-ATX méretszabványú is lehet, emellett három darab 410 milliméteres VGA is elfér, ez utóbbiaknak pedig extra alátámasztást is biztosítottak. A ház aljában lakó tápegység 250 milliméterig nyújtózhat, míg a processzorhűtő maximális magasságát 175 milliméterben szabták meg.


[+]

5,25 hüvelykes rekesz egy darab sincs, ellenben annál több 3,5 és 2,5 hüvelykes SSD/HDD számára biztosítottak beépítési lehetőséget. Egészen pontosan hat darab fiók van, amelyekbe 3,5 vagy 2,5 hüvelykes tároló rögzíthető, és emellett 5 darab dedikált felfogatást kínál 2,5 hüvelykes egységek számára. Ebből kettő az alaplaptálca hátuljára, egy a rekeszek tetejére, további kettő pedig egy élére állított lemezre fogatható fel az úgynevezett SSD Chroma Modulba, mely rendelkezik LED-es megvilágítással. Ezek azok a rekeszek, amelyek kompatibilisek az ASUS Aura RGB LED-es rendszerrel, azaz a világítás szinkronizálható más, ASUS Aura rendszerű eszközökkel, alaplapokkal.


[+]

Ventilátorokból nincs hiány, a ház előlapja mögé egy pár 140 vagy három darab 120 milliméteres, hátuljára egy 120/140 milliméteres szélgép rögzíthető, illetve felülre szintén két 140 vagy tripla 120 milliméteres légkavaró fogatható fel. A vízhűtéses radiátorok az összes imént felsorolt helyre rögzíthetőek a ventilátorok összhosszúságáig.


[+]

Az I/O portokról sem kell lemondani, ezek felül , a ház tetejének elülső élére, némileg már az előlap mögé rejtve kerültek elhelyezésre: összesen két-két USB 3.0-s és USB 2.0-s aljzattal és egy pár jack csatlakozóval gazdálkodhatunk.

 

A BitFenix Shogun árát a gyártó nem adta meg, de úgy tűnik, hogy a piac 150 euróra árazta be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés