Billentyűzetet és egeret is készített a Logitech az új iPad Próhoz

A háttérvilágításos, tokként is funkcionáló Slim Folio Pro billentyűzet mellett egy egérrel is készült a gyártó az iPadOS 13.4 érkezésére.

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy az Apple bejelentette a 2020-as iPad Prók érkezését, amelyek holnaptól lesznek megvásárolhatóak, és bár külsőleg csak a kamera kialakítása változott, ez épp elég ahhoz, hogy a tokok és tokként funkcionáló billentyűzetek ne legyek kompatibilisek az új modellekkel. A Logitech gyorsan be is mutatta Slim Folio Pro billentyűzetének új verzióját, amely már kompatibilis a nagyobb kamerakivágással, komolyabb fejlesztés azonban nem történt.


[+]

Az elődmodellhez hasonlóan az újdonság is rendelkezik beépített, három szintben állítható erősségű háttérvilágítással, a tablettel való kommunikáció pedig Bluetooth LE kapcsolaton keresztül történik. Az iPadet az ollómechanikás gombok felett kialakított vájatba betámasztva az eszköz rögtön bekapcsol és a csatlakozás is megtörténik, ha pedig kivesszük onnan, hogy a billentyűzetet a tablet mögé hajtsuk, akkor kikapcsol, ezzel meggátolva a véletlenszerű gombnyomásokat.

A gombok felső sorában az iPadOS rendszerhez szükséges billentyűket találjuk, mint például a hangerő és multimédia vezérlőgombjai, a főképernyőre léptető billentyű, vagy éppen lezárógomb, de a tablet másik fontos beviteli eszközének, a második generációs Apple Pencilnek is kialakítottak egy dedikált helyet a mágneses zárófülön. A mérettől függően 552, illetve 707 grammos billentyűzet a gyártó állítása szerint 3 hónapig működőképes egy feltöltéssel, amennyiben a napi használati idő nem lépi túl a két órát.


[+]

A holnap érkező iPadOS 13.4 legnagyobb újdonsága a fejlettebb egérkezelés, ennek kapcsán a vállalat egy kifejezetten az iPadhez készített egérrel is előállt, amely a Pebble i345 megnevezést kapta. A mindössze 100 grammos eszköz két, halk működésű gombot és egy görgőt is kapott, érzékenysége pedig fixen 1000 DPI. Az energiaellátásról egy darab AA méretű elem gondoskodik, amely a csomag részét képezi, ezzel a termékoldal szerint 18 hónap működés érhető el.


[+]

A fehér és sötétszürke színben elérhető periféria 29,99 dollárt fog kóstálni, míg a Slim Folio Próért 119,99, illetve 129,99 dollárt kérnek majd el, piacra kerülésük a jövő hónapban várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés