Csak Apple gépekkel kompatibilis webkamera a Logitechtől

A 4K Pro Magnetic Webcam elsősorban az Apple Pro Display XDR-hez készült, de bármelyik új Apple számítógéphez használható.

A napokban került piacra az Apple új, kifejezetten professzionális tartalomgyártók számára készült monitora, a Pro Display XDR, amely az 5000 dolláros alapárért cserébe minden földi jóval meg lett pakolva, a beépített webkamera azonban lemaradt róla. Ezen próbált segíteni a Logitech, mikor bemutatta 4K Pro Magnetic Webcam névre keresztelt webkameráját, ami kifejezetten az Apple újdonságához lett tervezve.

A kamera mágnesesen rögzíthető a – függőleges vagy vízszintes tájolású – monitorra, felhelyezés után pedig lefelé is felfelé is dönthetjük, így az átlagnál alacsonyabb vagy magasabb emberek is biztosak lehetnek benne, hogy beleférnek a kamera által látott képbe. Az újdonság egyébként hardveresen megegyezik a lassan hároméves Logitech Brióval, vagyis az elérhető felvételi módok között 4K@30p és FHD@60p is a rendelkezésünkre áll, az élességállítás automatikusan történik, Full HD felbontás mellett pedig használhatjuk az ötszörös digitális zoomot. A kamera megkapta a Logitech RightLight 3 technológiáját, amely egyfajta HDR módként működik, vagyis a rendszer ennek segítségével képes a csúcsfények és az árnyékok állítgatására abból a célból, hogy a felvétel mindig a megfelelő expozícióval készüljön.


[+]

Nem maradt ki a zajszűrésre is képes sztereó mikrofon sem, a Windows Hello-hoz szükséges IR szenzorok azonban igen, ennek pedig nagyon egyszerű oka van: a kamera csak macOS operációs rendszerrel kompatibilis, minimum követelményként a 2018-as, vagy annál újabb MacBook Pro és az idei iMac, valamint Mac Pro modellek vannak megjelölve. A csatlakozás USB Type-C kábelen keresztül történik, ami a fenti gépek esetén nem jelent problémát, hiszen az Apple az elsők között váltotta le a hagyományos Type-A USB csatlakozókat a Type-C utódokra.

A Logitech 4K Pro Magnetic Webcam a gyártó weboldala szerint előrendelhető 200 dolláros áron, a szállítás megkezdése pedig a következő év januárjában várható, az Apple magyar webáruházából azonban már meg is rendelhetjük 56 999 forintért, és a leírás szerint néhány nap alatt meg is érkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés