Hirdetés

Érkezik az első 4K-s monitor AHVA panellel

Nemrégiben adtunk róla hírt, hogy az AU Optronics IPS-hez hasonló tulajdonságokkal bíró új AHVA paneleken dolgozik, amelyek között lesz olyan, ami képes az UHD (3840x2160) képpont megjelenítésére. Bár ezek a hírek a 27"-es modellekről szóltak, ám ha visszább megyünk az időben, akkor 32"-es panellel kapcsolatos híradást és információkat is fellelhetünk.


[+]

A gyártó egyik közeli partnere, a BenQ most az elsők között csapott le az AHVA-s UHD panelre. A BL3201PT modell az adatlap szerint villogásmentes LED-es háttérvilágítást, sRGB színtérlefedettséget és 1,07 milliárd szín megjelenítését teszi lehetővé, természetesen széles, 178/178 fokos betekintési szögek és 60 hertzes frissítéssel. A maximális fényerősség 350 cd/m²-nél tetőzik, a kontrasztarányt az IPS-hez hasonlóan 1000:1-ben állapították meg, a g2g válaszidő, azaz szürkéből szürkébe váltás 4 ezredmásodperc.

 


[+]

Az újdonság a korábban már bejelentett, szintén 32"-es, de csak WQHD felbontásra képes BL3200PT típus külsejét másolja, így a mindent tudó állványt és a talpra helyezhető speciális OSD vezérlőt itt is megkapjuk, akárcsak az USB 3.0-s portokat és az integrált kártyaolvasót. Továbbá az összeállítás része a sztereó hangszóró, a hang ki- és bemenetek, illetve a DVI, DisplayPort 1.2 és mini DisplayPort 1.2, valamint két darab HDMI 1.4 csatlakozó.


[+]

A monitor ára és pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés