Sok teljesítmény kell a Microsoft Copilot lokális futtatásához

Az Intel szerint nem sokat érnek a mostani, úgymond AI platformok.

Még a múlt év májusában írtunk a Microsoft Windows Copilot szolgáltatásáról, amely az AI lehetőségeivel egészíti ki majd a PC-ket, és várhatóan az idei őszi frissítés részeként lesz majd beszerezhető a meglévő rendszerekhez. Az újítás miatt idén a gyártók AI PC-k irányába lépdelnek, és erre gyorsan ráugrott az AMD, illetve az Intel is. Előbbi cég már két mobil (Phoenix és Hawk Point), illetve egy asztali (Phoenix) platformot is bemutatott, amelyek tartalmaznak egy úgynevezett Ryzen AI részegységet, míg az Intel egyelőre egy Meteor Lake kódnevű mobil dizájnnal lépett be erre a területre.

A fentiekkel nincs is gond, de azzal már van, hogy az Intel szerint 40 TOPS-os tempóra van szükség a neuronháló gyorsítótól a megfelelő működéshez, vagyis a mostani, úgymond AI platformok nem teljesítik ezt a kritériumot.

A következő generációban persze minden érintett túllépi majd ezt a határt, de így nehéz lesz az aktuális gépeket AI PC-ként eladni, ha már előre elmondták róluk, hogy nem felelnek meg a Copilot igényeinek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés