Befutott a harmadik Surface Book

A Microsoft kettéválasztható zászlóshajói frissebb processzort, több memóriát, nagyobb SSD-t és erősebb grafikus vezérlőt is kaptak.

A Microsoft a Surface Go mellett a Surface Book szériát is frissítette, befutottak ugyanis a harmadik generációs modellek, melynek elődjét nekünk is volt szerencsénk tesztelni. A magnéziumötvözetből készült házba rejtett kijelző mérete és felbontása nem változott, vagyis továbbra is 13,5 és 15 hüvelykes, 3000x2000, illetve 3240x2160 pixel felbontású érintőképernyővel szerelt változatok közül választhatunk, a burkolat alatt lapuló hardver azonban kapott egy kis modernizálást.


[+]

Mindkét méretben elérhető a négymagos Intel Core i7-1065G7 processzor és a 16, vagy 32 GB memória, a kisebb verzióban azonban választhatjuk az i5-1035G7 CPU-t is, 8 GB RAM társaságában. A grafikus vezérlő tekintetében szintén felfedezhetőek eltérések, a 13,5 hüvelykes gépben az i5-ös procival szerelt modell esetében be kell érnünk az integrált Iris Plus Graphics-szal, míg az i7-es modell már egy NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q GPU-t is kapott, a 15”-es verzióban viszont egy GTX 1660 Ti dübörög, mellyel akár az újabb játékoknak is neki lehet esni a munkaidő leteltével. SSD-ből mérettől függően a 256 GB-ostól egészen a 2 TB-os kapacitású példányokig válogathatunk, továbbá az állítólagos akkumulátoros üzemidő is más a két gép esetében, a kicsit 15,5, a nagyot pedig 17,5 óráig nyúzhatjuk.


[+]

Érdekes különbség még, hogy a 15 hüvelykes modell a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.0 modulok mellett megkapta a Microsoft Xbox Wireless technológiáját is, vagyis az Xbox One kontrollereivel ugyanazt a késedelemmentes kapcsolatot használhatjuk, amit az említett konzol is alkalmaz, de természetesen a kisebb Surface Book 3-at választva sem kell lemondanunk a párosítás lehetőségéről, ehhez azonban már a második generációs, Bluetooth-t is támogató Xbox One kontrollerre lesz szükségünk.


[+]

A specifikációk maradék része a fizikai méreteket leszámítva megegyezik, vagyis az 1534-1905 grammos, 2-az-1-ben ultrabookok mindkét verziója kapott két USB 3.1 Gen2 Type-A és egyetlen, PD 3.0 kompatibilis USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozót, egy jack kimenetet, két Surface Connect portot (egy a tablet, egy pedig a billentyűzet oldalán), illetve egy SD kártyaolvasót. A biztonságért a TPM 2.0 chip és a Windows Hello-kompatibilis, 5 megapixeles előlapi kamera felel, míg a multimédiás arzenált a 8 megapixeles hátlapi kamera és a Dolby Atmos sztereó hangszórópár jelenti.

A Surface Book 3 a tervek szerint május 21-én kerül majd a boltok polcaira, mérettől függően 1599,99, illetve 2299,99 dolláros alapáron – a magyar piaci bevezetésről nincs információnk.

Előzmények

Hirdetés