Hirdetés

Beárazta az új generációs Xboxokat a Microsoft

November 10-én lesz a start, és a cég ajánlata rendkívül csábítónak tűnik.

A Microsoft a tegnapi napon mutatta meg az Xbox Series S konzolt, amely az idén tavasszal leleplezett Xbox Series X kisebb testvére. Alapvetően mindkét gép ugyanolyan elméleti tudást biztosít majd, hiszen ugyanúgy módosított AMD Zen 2 és RDNA 2 dizájnok dolgoznak bennük, míg az adattárolást és adatmenedzsmentet biztosító alrendszer a Velocity architektúrát alkalmazza.

Hirdetés

A két konzol között a fő különbség a teljesítmény lesz, ami leginkább az integrált grafikus vezérlő oldalán lesz tetten érhető, de a Microsoft elárulta már azt is, hogy amíg a nagyobbik modell 1 TB-os, addig a kisebbik 512 GB-os SSD-vel érkezik. Ezek ugyanakkor egységesen egyedi NVMe megoldások, vagyis a technikai képességeik megegyeznek. Az Xbox Series S verzió hátránya még, hogy nem tartalmaz optikai meghajtót, így csak digitális formában lehet majd beszerezni hozzá a játékokat.

A Microsoft az specifikációk tekintetében csak a nagyobb modellel foglalkozott eddig, így az frissen bemutatott verzióról még nem lehet konkrétumokat tudni, de annyit elárult a cég, hogy amíg az Xbox Series X 4K-ra készült akár 120 képkocka/másodperces tempó biztosításával, addig az Xbox Series S esetében be kell érni 1440p-s felbontással.

A teljesítménykülönbséget híven tükrözi majd az ár is, ugyanis az Xbox Series S 299 dollárért érkezik, szemben a Series X modell 499 dollárjával. A csomagok részét képezi természetesen egy-egy gamepad, de ez megszokott tényező. Bizonyos országokban mindkét gép elérhető lesz két évre szóló előfizetéses formában az Xbox All Access programon keresztül, előbbiért havonta 25, míg utóbbiért 35 dollárt kell fizetni.

Az előrendelés szeptember 22-én kezdődik meg, míg a hivatalos start november 10-ére van időzítve. A magyarországi forgalmazással kapcsolatban az Xbox Series S és X verzió is érkezik, ezek hazai ajánlott fogyasztói ára rendre 113 999 és 184 999 forint lesz.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés