Megmutatta az új Xbox kistestvérét a Microsoft

Az Xbox Series S a vállalalat valaha tervezett legkisebb konzolja lesz, ráadásul egész baráti áron.

A Microsoft idén tavasszal beszélt részletesebben az Xbox Series X nevű konzolról, de számos dolog utalt arra, hogy készül egy kisebb verzió, többek között a hivatalos gamepad doboza. A vállalat az egyre több pletyka miatt ma kirakott egy képet a Twitterre, amelyen gyakorlatilag megmutatják az Xbox Series S konzolt.

A friss megoldásuk méretben az eddigi legkisebb fejlesztésük lesz, miközben a technológiai alap megegyezik az Xbox Series X-szel, azaz ugyanúgy módosított AMD Zen 2 és RDNA 2 dizájnok dolgoznak benne. Várhatóan a beépített IGP lesz kisebb teljesítményű, illetve még a memóriabusz visszafogása sem kizárt, mivel az alkalmazások grafikai része könnyen skálázható. A processzorrészhez nem valószínű, hogy hozzányúlnának, ugyanis egy eltérő teljesítményű kialakítás hátráltatná a játékfejlesztést.


(forrás: Microsoft Twitter) [+]

A Microsoft az Xbox Series S konzolért 299 dollárt kérne majd el a start pillanatában, tehát egy kifejezetten olcsó beugró lenne az új generációba, miközben a visszafelé kompatibilitást ez a rendszer is biztosítja.

Egy korábbi bejelentés szerint az aktuális generációból az Xbox One S, ami megmarad, és várhatóan ez  a gép egy árkorrekciót kap, így rendkívül olcsó alternatívát kínálhat majd a játékosoknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés