Hirdetés

A MSI túl van a hárommilliomodik eladott játékos monitorján

Az alkalmat egy kellemes tudású modell 15 darabos limitált szériájával ünneplik meg, amelyből kettőt a hétköznapi felhasználók asztalaira szánnak.

Az MSI a 2016 év novemberében rántotta le a leplet első gaming monitorjáról, az Optix G27C-ről, és innentől kezdve nem volt megállás, a portfólió folyamatosan bővült, s mire a kalendárium 2019 novemberét mutatta, a cég eladta az egymilliomodik kijelzőjét. Idén februárban egy újabb mérföldkőhöz ért a vállalat, hiszen a játékosokat célzó megjelenítőiből eddigre 3 milliót sikerült értékesítenie a nemzetközi piacon, amit egy nagyon limitált, mindössze 15 darabos példányszámban készülő monitorral kívánnak megünnepelni. Persze nem egy teljesen új modellt fognak ennyire korlátozott mennyiségben legyártani, hanem egy már polcokon ácsorgó típus, az Optix MAG274QRF-QD kap egy 3 Million Limited Edition verziót, ami csupán annyiban különbözik a szimpla variánstól, hogy a burkolatát vadító pirosra festették, majd sorszámozták.


[+]

A periféria amúgy egy pszeudo 10 bites (8 bit+FRC), 27 hüvelykes, 1440p-s, 165 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó, kvantumpontos IPS panelt használ, amelynek statikus kontrasztaránya (a jól megszokott) 1000:1, maximális fénysűrűsége 300 cd/m², GtG válaszideje pedig 1 ezredmásodperc. Az NVIDIA G-Sync technológiával kompatibilis képernyőre varázsolható színek száma 1,07 milliárd, miközben a DCI-P3 és sRGB színterek 97, illetve 147 százalékban kerülnek lefedésre, s bár a HDR Ready plecsni is megvan, a fényerő plafonjának tudatában ez inkább csak hangzatos fegyvertény, mintsem egy valós előnnyel kecsegtető részlet. Az OSD menü funkcióit a Gaming OSD szoftverrel ugyancsak vezérelhetjük, és rendelkezésünkre áll egy úgynevezett (120 Hz-es) konzol mód, amely rácsatlakoztatott PlayStation 5 esetén közvetlenül fogadja a 4K-s jelet ahelyett, hogy a FullHD-t méretezné 2560x1440 pixelre; mivel nem upscaling, hanem downscaling történik, a kapott kép élesebb lesz.


[+]

A csatlakozókat illetően sincs okunk különösebb panaszra, ugyanis egy DisplayPort 1.2a-t, két HDMI 2.0b bemenetet, egy DisplayPort alt módot támogató, 15 wattnyi energia továbbítására képes USB Type-C aljzatot és két USB 2.0 konnektort biggyesztettek a címezhető Mystic Light RGB-vel feldobott készülékházra. A talp minden irányban állítható (beleértve a balra és jobbra forgatott portré állást is), de persze a 100x100 mm-es VESA furatok sem hiányoznak.

[+]

Egészen korrektek a specifikációk, de ha a limitált kiadásra vágyunk, pénztárcánk helyett a böngészőnket kell elővennünk; az MSI honlapjára érve két út kínálkozik a szerencsevadász érdeklődök számára. Az első, hogy a már meglévő MSI kijelzőjüket regisztrálják, és ezt követően írnak róla egy bemutatót/tesztet. A második opció az, hogy ha ismerőseiket buzdítják a termékregisztrációra a személyes linkünkön keresztül, május 7-éig bezárólag.

Üröm az örömben, hogy mindkét modus operandi csak egy-egy nyertest garantál, szóval a fennmaradó 13 példány sorsa egyelőre nem tisztázott. Azok, akiknek tetszik az MAG274QRF-QD, de megfelel számukra a kommersz (fekete) változat, körülbelül 210 000 forint ellenében meg is vásárolhatják azt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés