Afterburnernek álcázva próbál egy alkalmazás PC-ket fertőzni

Az MSI külön közleményben hívta fel a figyelmet a problémára, így mindenki figyeljen oda, hogy honnan tölti le a tuningprogramot.

Az MSI Afterburner az egyik legkedveltebb tuningprogramnak számít a VGA-piacon, így nem lenne meglepő, ha ezt nem éppen tiszta lelkű emberek megpróbálják rossz dolgokra felhasználni. Konkrétan ez történt most, ugyanis egy "https://afterburner-msi.space" nevű oldal ártalmas kódot futtató, Afterburnernek álcázott programot próbál terjeszteni.

Az MSI kiadott egy közleményt, amelyben felhívják arra a figyelmet, hogy semmi közük az említett weboldalhoz, amely egyébként megpróbálja másolni a vállalat weblapdizájnját. A cég nyomatékosan megkéri a felhasználókat, hogy az Afterburner programot csak hivatalos forrásból szerezzék be, amely az alábbi címen érhető el. Elképzelhető persze, hogy letöltésre mutató link nem működik, ahogy jelen hír írásának idején sem, de ez csak annyit jelent, hogy a vállalat éppen karbantartást végez, és hamarosan újra elérhetővé válik az alkalmazás. Érdemes ezt a kis időt kivárni, és nem feltétlenül jó ötlet azonnal alternatív, esetlegesen nem megbízható forrást keresni.

A gyártó bejelentette, hogy megtették a szükséges lépéseket a szóban forgó rosszindulatú oldal ellen. Ez nyilván így természetes, de a támadó jellegű weblapokkal szemben a cégek mindig hátrányban lesznek, hiszen amíg ezeket felfedezik, addig sokan letölthetik az adott, nem hiteles forrásból származó programokat. Éppen ezért a legnagyobb védelmet mindig maga a felhasználók jelenthetik, ha csak és kizárólag a hivatalos oldalról szerzik be az alkalmazásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés