Az Intel már szállítja új CPU-generációját

Hirdetés

Az Intel a harmadik negyedév eredményeiről közzétett pénzügyi jelentésében rekordösszegű, 9,96 milliárd dolláros árbevételről tudósított. Paul Otellini, a vállalat elnök-vezérigazgatója nem mulasztotta el kiemelni az Intel újdonságait, melyekkel a befektetők és a vásárlók bizalmát továbbra is megtarthatják, köztük a nemrég debütált kétmagos Xeon szerverprocesszorokat, valamint a hivatalos premier előtt álló, immár 65 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülő CPU-generációt.

Az utóbbiakkal kapcsolatos hír, hogy az Intel megerősítette: megkezdték a 300 mm-es szilíciumszeletek feldolgozásával készülő, 65 nm-es, kétmagos processzorok kereskedelmi célú gyártását. Ez év végéig több százezer mikroprocesszor szállítását tervezik, ily módon lehetővé téve, hogy 2006 elején, a hivatalos bejelentésekkel egyidejűleg megkezdődhessen az új chipek értékesítése. A friss technológia első képviselői a Bensley kódnevű, a Xeon termékcsalád tagjaként érkező szerverprocesszor, a Cedar Mill és a Presler kódnevű asztali processzorok, valamint a notebookokba kerülő Yonah.

A gyártósorok felkészítése a jelek szerint tehát megtörtént, ezzel együtt az Intel gyártókapacitásának további bővítésére készül: Arizonában 3 milliárd dollárért húznak fel egy új üzemet, amelyben 2007 második felétől 45 nm-es csíkszélességgel készülő chipeket fognak előállítani, míg – ugyancsak egy kisebb vagyonból – két meglévő, 200 mm-es ostyákkal dolgozó üzem kapacitását is bővítik, ahonnan chipsetek és kommunikációs eszközök kerülnek ki az Intel platformjaihoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés