Hirdetés

Az Asus a Matrixba és a Marsra is elviszi a GTX 580-at

A távol-keleti gyártó két éve mutatta be a tulajdonképpen két darab GTX 285-et egyetlen VGA kártyába tömörítő, limitált példányszámú Asus MARS-ot.

Ilyen lett volna a MARS II
Ilyen lett volna a MARS II (forrás: Slashgear) [+]

Ezt követően alig egy éve kiszivárgott néhány kép is az állítólagos MARS II-ről, mely két teljes értékű GF100-ra (GTX 480) épült volna. Ez a koncepció végül valamilyen oknál fogva nem került kereskedelmi forgalomba, ennek ellenére az Asus nem dobta sutba a sorozatot, a legfrissebb hírek szerint ugyanis hamarosan érkezik a MARS II, mely a GTX 590-hez hasonlóan két GF110-es GPU-t fog magában foglalni.


(forrás: PCtuning) [+]

Egyelőre túl sok információ nem áll rendelkezésre a Naprendszer negyedik bolygójáról (pontosabban a római hadistenről) elnevezett kártyával kapcsolatban. Annyi bizonyos, hogy a tápellátásért 19 fázis fog felelni, melyek a gyártó előzetes ígérete szerint stabilabb, megbízhatóbb és nem utolsó sorban hűvösebb működést biztosítanak majd a referencia megoldáshoz képest. Ezen felül a kártyára a DirectCU II hűtés fog kerülni, mely két ventilátorral lesz megtámogatva. A fedélzeti memória összesen 3 GB lesz.


(forrás: PCtuning) [+]

A másik újdonság a MATRIX sorozat folytatása, melyben a főszerepet ebben az esetben Neo helyett egy GF110 játsza. Erre a kártyára is a DirectCU II hűtés került fel, és az iménti MARS-hoz hasonlóan itt is 19 fázisú lesz a PWM. A kártyából lesz egy Platinum kiadás is, melyen a GPU egy gyári tuningnak köszönhetően 782 MHz helyett 816 MHz-en fog ketyegni. A memória mérete és órajele nem változott a referenciához képest. A kártyát az Asus elsősorban a tuningot preferáló vásárlóknak szánja, melynek okán a ProbeIt mérőpontok és a TweakIt feszültség szabályzás mellett egy biztonsági reset gomb is felkerült a kártyára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés