2019. július 18., csütörtök

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Megjelent az ASUS ROG Matrix GTX 580

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Újabb grafikus vezérlővel, az 512 CUDA magot felvonultató NVIDIA GeForce GTX 580-nal bővült az ASUS Republic of Gamers grafikus kártya család.

Rögtön két egységgel bővült a ROG sorozat, ugyanis az alap ROG Matrix GTX 580 mellett kapható egy emelt magórajelű Platinum változat is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg normál változat 782 MHz-es magórajelét 816 MHz-re emelték, addig a 1,5 GB GDDR5 memória 4008 megaherztes, valamint a shader 1632 MHz-es órajele változatlan maradt.

A szériához illően az új vezérlő is számos egyedi extrát vonultat fel, köztük a TweakIt, ProbeIt és Safe Mode gombot. A TweakIT gombokkal hardveres úton növelhetjük a mag működési feszültségét, a Probelt pedig feszültségmérési pontokat biztosít a kártya különböző pontjain, a Safe gombbal pedig minden beállítást visszaállíthatunk alapértékre. Az 580-akon egyébiránt megtalálható a többszínű MATRIX LED terhelésjelző is, ami valós időben színváltozással jelzi a GPU terhelését.


[+]

A ROG kártya mellé jár a GPU Tweak segédprogram, ami szintén lehetővé teszi a valós idejű túlhajtást szoftveres úton. A programmal nem csak az egyes paramétereket, mint például az órajeleket, feszültséget és ventilátorsebességet figyelhetjük és szabályozhatjuk, hanem lehetőséget kínál játékok közbeni videofelvétel készítésére, vagy firmware és meghajtóprogramok frissítésére.

A hűtésről a dupla ventilátoros DirectCU II rézből készült hőcsöves megoldás gondoskodik, mely a normál hűtő légszállítási teljesítményének hatszorosára képes plusz zaj nélkül, ami tuning esetén nem elhanyagolható. Szintén a túlhajtást segíti elő a teljes mértékben áttervezett nyomtatott áramkör, valamint a 19 fázisú „Super Alloy Power” névre hallgató tápellátó áramkör. Ezek összességében 15 százalékos teljesítménynövekedést és 35%-kal alacsonyabb működési hőmérsékletet ígérnek hosszabb élettartam mellett.


[+]

Végül megemlítenénk, hogy az ASUS új ROG vezérlőin két DVI, egy HDMI, és egy DisplayPort kimenet található, ezen felül pedig a PCIe x16 foglalat mellett két darab 8 tűs tápcsatlakozót igényel.

Ami az árakat és megjelenést illeti, az új kártyák már forgalomba kerültek (megrendelhetők), áruk bruttó 134 900 FT (alap) és 149 900 Ft (Platinum).

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.