Megjelent az ASUS ROG Matrix GTX 580

Rögtön két egységgel bővült a ROG sorozat, ugyanis az alap ROG Matrix GTX 580 mellett kapható egy emelt magórajelű Platinum változat is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg normál változat 782 MHz-es magórajelét 816 MHz-re emelték, addig a 1,5 GB GDDR5 memória 4008 megaherztes, valamint a shader 1632 MHz-es órajele változatlan maradt.

A szériához illően az új vezérlő is számos egyedi extrát vonultat fel, köztük a TweakIt, ProbeIt és Safe Mode gombot. A TweakIT gombokkal hardveres úton növelhetjük a mag működési feszültségét, a Probelt pedig feszültségmérési pontokat biztosít a kártya különböző pontjain, a Safe gombbal pedig minden beállítást visszaállíthatunk alapértékre. Az 580-akon egyébiránt megtalálható a többszínű MATRIX LED terhelésjelző is, ami valós időben színváltozással jelzi a GPU terhelését.


[+]

A ROG kártya mellé jár a GPU Tweak segédprogram, ami szintén lehetővé teszi a valós idejű túlhajtást szoftveres úton. A programmal nem csak az egyes paramétereket, mint például az órajeleket, feszültséget és ventilátorsebességet figyelhetjük és szabályozhatjuk, hanem lehetőséget kínál játékok közbeni videofelvétel készítésére, vagy firmware és meghajtóprogramok frissítésére.

A hűtésről a dupla ventilátoros DirectCU II rézből készült hőcsöves megoldás gondoskodik, mely a normál hűtő légszállítási teljesítményének hatszorosára képes plusz zaj nélkül, ami tuning esetén nem elhanyagolható. Szintén a túlhajtást segíti elő a teljes mértékben áttervezett nyomtatott áramkör, valamint a 19 fázisú „Super Alloy Power” névre hallgató tápellátó áramkör. Ezek összességében 15 százalékos teljesítménynövekedést és 35%-kal alacsonyabb működési hőmérsékletet ígérnek hosszabb élettartam mellett.


[+]

Végül megemlítenénk, hogy az ASUS új ROG vezérlőin két DVI, egy HDMI, és egy DisplayPort kimenet található, ezen felül pedig a PCIe x16 foglalat mellett két darab 8 tűs tápcsatlakozót igényel.

Ami az árakat és megjelenést illeti, az új kártyák már forgalomba kerültek (megrendelhetők), áruk bruttó 134 900 FT (alap) és 149 900 Ft (Platinum).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés