Új kézikonzolt tervez jövőre az AYANEO

A Steam Deck miatt nagyon nehéz lesz az eddigi szereplők élete, de van olyan cég, amely tovább harcol a piacért.

A PC-piacon eddig is számos kézikonzol állt a vásárlók rendelkezésére, ezekre azonban a Steam Deck komoly veszélyt jelent, mivel árban bőven az elérhető rendszerek alá megy a Valve, miközben a teljesítmény tekintetében is igen kellemes alternatívát kínálnak az AMD egyedi paraméterezésű, Van Gogh kódnevű SoC APU-jával.

A piaci szereplők számára az a kérdés, hogy mennyi esélyük lehet a Valve ellen, és erre még nehéz válaszolni, de az AYANEO nem akarja feladni a harcot, és az idei év végén bemutatják az új kézikonzoljukat, amelyet egyelőre AYANEO Next néven emlegetnek. Ez várhatóan a 2021-es modellt váltja, amely már most is a legerősebb ilyen jellegű megoldásnak számít a nyolcmagos Ryzen 7 4800U SoC APU-val, az egyetlen baj vele ez 1000 dollár körüli árazás. Korábban ez nem volt probléma, hiszen a konkurens megoldások is hasonló árszintre érkeztek, de a Steam Deck ugye bőven olcsóbb, még a legjobb kiszerelésben is.


(forrás: AYANEO Twitter) [+]

Azt nem tudni, hogy az új, 2022-es AYANEO mire lesz képes, de tekintve a Valve konzolját, az egyetlen reális lehetőség az, ha a maximalistákra utaznak, és a Steam Decknél erősebb rendszert raknak le az asztalra. Ezzel megmagyarázhatnák a magas árcédulát. Annyi biztos, hogy Windows operációs rendszerrel előtelepítve érkezik a fejlesztés, és nagy teljesítményű AMD processzormagokra épít számos, meg nem nevezett innováció mellett.

A nagy kérdés nyilván az, hogy milyen lapka dolgozik majd a kijelző mögött. Többek között be lehet vetni a legfrissebb Zen magokat használó Cezanne SoC APU-t, amelyből a Ryzen 7 5800U nagyjából hasonló fogyasztási karakterisztikával rendelkezik, mint a jelenlegi csúcsmodellben használt Ryzen 7 4800U, csak a nyolc darab Zen 3 magja kimutathatóan erősebb, nem beszélve a megduplázott L3 gyorsítótárról. Ugyanakkor esélye opció lehet a célegyenesben lévő, Rembrandt kódnevű fejlesztés, amiből bizonyosan lesz ultramobil szintre szánt paraméterezés, és ez a dizájn már lényegesen erősebb a korábbiaknál, illetve magánál a Steam Decknél is.

Az AYANEO Next a CES-en bemutatkozó új AMD SoC APU-val életképes alternatíva lehet a PC-s kézikonzolok piacán a Steam Deck mellett is, de ténylegesen csak azok számára, akik az abszolút maximumot keresik, és hajlandóak is megfizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés