VRR-re tervezett streamerdobozt hozott az AVerMedia

A Live Gamer EXTREME 3-mal a variálható frissítési frekvencia szempontjából sem kell kompromisszumot kötni.

A streamingre és rögzítésre képes eszközök haszna ugyan nem vitatható, de az egyik nagy hátrányuk, hogy a játékosok számára manapság fontosnak mondható variálható frissítési frekvencia, azaz a VRR jellemzően nem működik velük. Ennek az oka, hogy az adott PC grafikus vezérlője, illetve a kijelző közé ékelődnek be, vagyis csak akkor tudnak VRR jelet kiadni, ha azt maguk is értelmezni tudják. Ez önmagában nem megoldhatatlan feladat, de speciális lapka szükséges hozzá, pont olyan, amilyet az AVerMedia alkalmaz a Live Gamer EXTREME 3 nevű streamerdobozában.

A szóban forgó, 112,5 x 66,1 x 20,9 mm-es fejlesztés látszatra átlagos külső eszköznek néz ki, ami USB 3.2 Gen1 Type-C, vagy átalakítóval Type-A interfészen keresztül köthető az adott PC-re, és HDMI 2.0-s bemeneten keresztül fogadja a video- és audiojelet, de utóbbi érkezhet 3,5 mm-es jackre is. A rögzítés és streamelés H.264 vagy H.265 formátumban lehetséges, 30 és 60 képkocka/másodperces sebesség mellett, és előbbi esetben 4K, míg utóbbinál WQHD a támogatott maximális felbontás.

[+]

Eddig nagy extrát nem gurít az AVerMedia újdonsága, de ahogy az első bekezdésben már említettük, a Live Gamer EXTREME 3 támogatja a variálható frissítési frekvenciát, és a beérkező, maximum 120 Hz-es WQHD-s VRR jelet megfelelően továbbítja a kijelző felé, vagyis az extra komponens ellenére is megmarad a sebességhez szinkronizált játékmenet. Itt fontos kiemelni, hogy maga az eszköz az AMD FreeSync, illetve a HDMI Forum szabványos VRR implementációját támogatja, és akármelyik rendszeren kerül átküldésre a kép, azt muszáj támogatnia az adott grafikus vezérlőnek, valamint a kijelzőnek is. VRR nélkül egyébként 60 Hz-es 4K-s HDR jel is továbbítható, nyilván itt választani kell, hogy a tökéletesen szinkronizált képmegjelenítés, vagy a magasabb felbontás és a HDR a fontosabb.

A Live Gamer EXTREME 3 működését a RECentral kísérőszoftver segíti, amely támogat multistream képességet is, vagyis a tartalmat egyszerre több platformra is továbbítani tudja. Mindezért az AVerMedia 170 dollárt fog kérni az üzletekben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés