VRR-t támogató streamerdobozt hozott a Cougar

Az Envision Game Capture Box a FreeSync technológiát biztosan támogatja.

A Cougar bejelentette az Envision Game Capture Box nevű streamerdobozát, ami hardveres megoldást kínál a felhasználóknak a játékbeli tartalmaik felvételére, illetve streamelésére.

A 3,5 mm-es jack ki- és bemenettel fejlesztés HDMI 2.0-s be- és kimenetet is kínál, amelyeken keresztül maximum 4K-s 60 Hz-es vagy 1440p-s 144 Hz-es jelet képes továbbengedni passthrough módban, a rögzítés és a videostream pedig másodpercenként 30 vagy 60 képkockával történhet, rendre 4K-s és 1440p-s felbontással. A forrásfájlt az adott PC-n belülre Type-C-s, 5 Gpbs-os USB 3.2 Gen1 interfészen keresztül juttatja el a szerkezet.


[+]

Az Envision Game Capture Box legérdekesebb képessége, hogy támogatja az AMD FreeSync technológiát, ami egy ilyen eszköz esetében annyit tesz, hogy képes értelmezni és továbbítani a kapott jelet. Ez azért lényeges, mert a felvétel lehetősége miatt a VGA nincs közvetlen összeköttetésben a monitorral, ami megnehezíti, sőt, leginkább megakadályozza a variálható frissítési frekvencia működését, de a Cougar újdonsága megfelelő jelet biztosít a kijelző felé is, vagyis a technológia működni fog. Az sajnos nem derül ki, hogy a variálható frissítési frekvencia milyen módon van implementálva, ugyanis HDMI-re létezik a szabványos HDMI VRR opció, illetve az AMD-féle zárt HDMI-s FreeSync eljárás is. Előbbi esetben szinte bármelyik modern grafikus vezérlő és konzol megfelel, míg utóbbi rendszernél csak Radeonnal és Xbox konzolokkal működik az eljárás.

[+]

A Cougar Envision Game Capture Box a cég szerint működik a legelterjedtebb streaming szoftverekkel, például vMix, OBS, Xsplit, Wirecast, Streamlab és Skype. A vállalat egyelőre árat nem közölt, de a szállítást már megkezdték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés