Hirdetés

A DragonFly USB-s külső hangkártya alig nagyobb egy pendrive-nál

Hirdetés

A mai integrált hangkártyák átlagos használatra a legtöbb felhasználó igényének tökéletesen megfelelnek, azonban akik fogékonyabbak a hangminőségre és nem a laptop csipogóit használják a hangok visszaadására, azoknak persze érdemes egy tisztességesebb megoldás után nézni. Szerencsére a hangkártyák és DAC-ok kínálata igen színes, így mindenki megtalálhatja az elvérásaihoz és pénztárcájához leginkább passzoló darabot.

Ebbe a mezőnybe jelentkezett be az Audioquest legújabb ketyeréje, amely első ránézésre leginkább egy pendrive-ra hasonlít. A DragonFly valójában egy kompakt USB-s külső DAC, amely bármilyen számítógéppel (PC vagy Mac) együttműködik, és egy integrált hangkeltőhöz képes lényegesen jobb hangminőséget produkál, legyen szó asztali konfigurációról vagy notebookról. A gyártó egy 24 bites ESS Sabre konvertert ültetett a négyrétegű áramkörbe, amely a megfelelő színvonalú kondenzátorok társaságában egyszerűbb fülhallgatók és erősített rendszerek megszólaltatására képes.

A digitális jelfolyam hibái és késleltetései elkerülése végett az Audioquest szitakötője az aszinkron Streamlength USB protokollt használja, valamint dupla órajel generátor és 64 állású analóg hangerőszabályozót kapott. Az adott mintavételezési frekvenciáról egy a logó alatt lapuló visszajelző LED nyújt információt, amely a 44,1, 48, 88,2 és 96 kHz-es anyagok konvertálását rendre zöld, kék, sárga és magenta színkódokkal indikálja. Az Audioquest DragonFly külső USB-s DAC 249 dolláros vételáron hamarosan elérhető lesz, ezért az árért remélhetőleg valóban minőségi hangzásvilágot kapunk.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés