Hirdetés

2019. március 22., péntek

Végül Atari VCS néven érkezik az Ataribox

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Áprilisban jelentik be az előrendelést, így már biztosra vehető a start.

Az előző év nyarán írtunk először az Atariboxról, és augusztusban az is kiderült, hogy egy AMD által tervezett rendszerchip dolgozik benne, míg az operációs rendszer szerepét egy egyedi Linux disztribúció tölti majd be.

Hirdetés

Azóta a rendszerről nem sokat lehetett hallani, de az idei GDC alkalmával a tervezők újra előmerészkedtek, és bejelentették, hogy a végleges termék Atari VCS néven érkezik, ami egyébként a Video Computer System rövidítése. Azt nem tudni, hogy a névváltás mögött mi állhat, talán az, hogy a komoly sikereket elért Atari 2600 is VCS jelzéssel került anno az üzletekbe. Persze a név nem annyira lényeges, a koncepció pedig nem változott.


[+]

A konzol tekintetében az alapdizájn nem változott semmit a bemutatása óta, viszont most már lehet tudni, hogy kétféle játékvezérlő lesz a csomagban. Az egyik egy joystick, ami a hagyományos Atari élményt szeretné modernizált formában átadni, míg a másik egy megszokott kialakítású, modern gamepad.

Az Atari közleménye szerint az előrendelést áprilisban jelentik be, így hamarosan többet is elárulnak majd a rendszerről, jelenleg azonban azt akarták csak tudatni, hogy nem feneklett meg a projekt, így a start biztosra vehető, még ha új névvel is.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.