Kiderült pontosan mi lakozik az Atari VCS-ben

Nagyon erős túlzás az egyedi AMD SoC, a kereskedelmi szinten elérhető modellhez képest alig lesz különbség.

Az Atari VCS titkai az előző hónap végén derültek ki, legalábbis a legtöbb titok, az viszont máig nem volt tisztázott, hogy az új konzolban pontosan milyen AMD SoC APU lesz, ugyanis pusztán a Bristol Ridge kódnév megadása nem túl sok információt rejt.

Mára kiderült, hogy egészen pontosan egy AMD A10-9630P kerül a rendszerbe, méghozzá FP4 BGA tokozás formájában. Ebben a lapkában a két darab Excavator modul négy magja 2,6 GHz-es alapórajelen üzemel, a turbó órajel pedig 3,3 GHz. A Radeon R5 típusú, GCN3 architektúrára építkező IGP hat darab multiprocesszort tartalmaz, a PowerTune órajel pedig 800 MHz, vagyis a számítási kapacitás elérheti a 614 GFLOPS-ot.

Több paraméter persze amúgy is ismert volt, gyakorlatilag csak az órajeleket nem lehetett tudni, illetve a TDP-keretet. Utóbbi szempontból lehet majd azt mondani, hogy egyedi a SoC APU, de azért ez mégiscsak erős túlzás, mivel a normál piacra szánt A10-9630P is konfigurálható volt egy bizonyos mértékig. A különbség annyi, hogy az Atari az alapértelmezett lehetőségektől eltérő paraméterezést kért, ugyanis a teljes konzol 35-45 watt között fog fogyasztani, így a gyári specifikációk nem feltétlenül feleltek volna meg az igényeiknek. A különbségek azonban annyira kicsik lehetnek, hogy az egyedi jelző inkább marketingfogásnak tűnik, mintsem valós értéket hordozó tényezőnek.

Azt se lehet egyébként mondani, hogy az Atari VCS csúcstechnikát alkalmaz, bár ez már a Bristol Ridge alkalmazásának bejelentésekor kiderült, vagyis meglepetés jelenleg nem ér senkit. Persze azokhoz a címekhez, amiket az Atari fejleszt, így is elég lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Atari

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés