Zajtalan, vékony és könnyű Core M processzoros Ultrabook az ASUS kínálatában

Az ASUS bejelentette a tavalyi IFA-n is látott Zenbook UX305 Ultrabook érkezését, amely a vállat szerint a világ legvékonyabb 13,3"-es ultrahordozható notebookja, hiszen az alig 1,2 kilogramm tömegű masina vastagsága csupán 12,3 milliméter. Az egyetlen alumínium elemből faragott, úgynevezett unibody felépítésű masina magán hordozza a klasszikus ZenBook jegyeket, mint a szálcsiszolt burkolat (kiemelve a fedélen a koncentrikus köröket), az említett vékony és könnyű felépítés, valamint a Bang&Olufsen munkásságával fémjelzett SonicMaster "hangtechnika".


[+]

A megszokott sötét szürke alumínium szín mellett teljesen sima felülettel és fehérben is elérhető lesz az ASUS új masinája, aminek lelke az Intel Core M 5Y10 és 5Y71 jelzésű központi egységek lesznek – amelyekről tesztünkben kiderült mire is képesek. Ezek természetesen passzív hűtést kapnak, így a masina teljesen zajtalanul teszi majd a dolgát, illetve bevetik az úgynevezett IceCool hűtési technológiát, ami azt jelenti, hogy a billentyűzet alatti csuklótámasz rész mindig komfortos hőmérséklet-tartományban marad.


[+]

A grafikus számításokat az integrált grafikus vezérlő végzi majd, a megjelenítést pedig a 13,3"-es IPS kijelző látja el, ami lehet 3200x1800 képpontos és egyben érintős, illetve hagyományos matt felületű, Full HD felbontással. Előbbivel a gyártó 770:1 kontrasztarányt és legfeljebb 300 cd/m² fényerősséget, valamint 72%-os NTSC-színtérlefedettséget ígér, de valószínűleg a Full HD-s sem lesz ennél gyengébb tudású.


[+]

A rendszermemória, azaz a RAM kapacitása 4 vagy 8 GB lesz, adattárolók terén pedig 128, 256 és 512 GB-os SSD-k jöhetnek szóba, illetve a gépet megfejelték egy SD-kártyaolvasóval is. Kiépítéstől függően a gépekben IEEE 802.11ac vagy 802.11agn Wi-Fi modul kap helyet, illetve lesz Bluetooth 2.1 vagy 4.0 támogatás is. Minden gépben alapfelszereltség az említett hangrendszer és mikrofon páros, a HD webkamera, valamint a három darab USB 3.0-s és micro HDMI kivezetés, egy külső USB-s átalakítóval pedig 10/100 Ethernet vezetékes hálózati hozzáférést is biztosíthatunk. A tápellátást egy 45 Wh-s lítiumpolimer akkumulátorra bízták, ami 10 órás üzemidőt ígér.


[+]

Az ASUS ZenBook UX305 229 900 forintos kezdőárral kerül a hazai boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés