Hirdetés

ASUS VG248QE 3D monitor 144 Hz-es képfrissítéssel

Hirdetés

A svéd SweClockers értesülései szerint az ASUS hamarosan újabb sztereó 3D-re képes monitorral örvendezteti meg a játékosokat. A hírek szerint a VG248QE egy olyan 24 hüvelyk képátlójú kijelző lesz, amely 144 Hz-es képfrissítési rátájával kívánja kiszolgálni az aktív szemüveggel megtámogatott háromdimenziós képalkotást kedvelők igényeit. Ekkor ugyanis a megfelelő szemüveg a monitorral szinkronban takargatja le a jobb és bal szemet, ami a képfrissítési sebesség feleződését vonja maga után, jelen esetben viszont a 72 Hz-es érték csökkenti a fáradság vagy egyéb esetlegesen felmerülő kellemetlen mellékhatások lehetőségét.


(forrás: SweClockers.com) [+]

Az ASUS úgy gondolta, hogy a játékosok elvárásainak talán a TN+film panel fog a legjobban megfelelni, ami ugyan alacsonyabb betekintési szögei és gyengébb színhűsége miatt mostanság a közutálat tárgya, viszont sebessége tagadhatatlan. A Full HD felbontású panel válaszideje 1 ms, és az akciódús, pörgős játékoknál ez számít.


(forrás: SweClockers.com) [+]

Az állvány minden igényt kielégít, döntés mellett magasságállításra és portré módba forgatásra is lehetőséget ad, bár utóbbi képességét játékos körökben aligha fogják túl gyakran kihasználni. A termék aljában HDMI, dual-link DVI és DisplayPort 1.2 videobemenetek sorakoznak. Ezek közül az utóbbi kettőt kell használni, ha el szeretnénk érni a 144 Hz-et, HDMI-n keresztül a szűkösebb sávszélesség miatt 72 Hz-ben maximalizálódik a képfrissítés tempója. 2 wattos sztereó hangszórója miatt 3,5 mm-es hangkimenet és -bemenet is fellelhető az újdonságon.


(forrás: SweClockers.com) [+]

Az ASUS VG248QE 3D monitor hivatalos vételára még ismeretlen, de a forrás 450 dollárnak megfelelő árcédulát jósol.


(forrás: SweClockers.com) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés